„Досега в публичното пространство се знае сравнително малко за подготвяната

...
„Досега в публичното пространство се знае сравнително малко за подготвяната
Коментари Харесай

Иво Инджов: Спорен генерал ли ще оглави новия политически проект?

„ Досега в общественото пространство се знае относително малко за подготвяната нова лявоцентристка групировка (някои приказват за обществен план като прощъпулник). Едно от сигурните неща към него, доколкото в политиката има сигурни работи, е че новото начинание вляво ще има за лица авторитетни персони с младежка сила, множеството от които не са били партийни членове; в това време горели в борбите леви престижи ще оказват помощ старателно.

Това написа на страницата си в обществената мрежа политологът доцент Иво Инджов, представен от frognews.bg. Той добави още:
Освен това, няма по какъв начин новият план да не бъде натурален коректив на Българска социалистическа партия, която се сгромолясва и освобождава необятен терен в координатната система ляво-център. На този декор концепциите за основаване на опозиционно придвижване от съперници на Нинова в самата Българска социалистическа партия, групирани от платформата " Социализъм 21 век " да вземем за пример, са почтени за почитание, само че нямат стратегическа тежест. Дори опозиционерите да вземат връх в партията, тя е ниновизирана дотам, че към този момент в никакъв случай няма да бъде важен фактор в политическия живот.

Очевидно, най-малко в началото новият лявоцентристки план ще се групира към персони, а не върху ясна идеологическа опция на маргинализираната соцпартия, както означават някои наблюдаващи. Българското общество занапред ще узрява за концепциите на една прогресивна левица. На този стадий е значимо страната най-накрая да има достоверна социалдемокрация.

И още едно събитие, което съгласно мен би работило за триумфа ѝ:

Досега всички опити за сериозна промяна на Българска социалистическа партия " извън " се проваляха най-малко по три аргументи:

- И през 1996 година, и през 2009 година, когато се появиха " Евролевицата ", респ. АБВ, соцпартията към момента беше значима мощ.

- Корекцията ставаше посредством късане на " живо месо " от Българска социалистическа партия - мъчителна и неприемлива интервенция за аления електорат.

- Не на последно място, различните партии не съумяха, тъй като бяха очебийно лидерски. Това предреши значително ориста на Евролевицата на Александър Томов, на АБВ на Георги Първанов и Румен Петков, и други

Сега нещата наподобяват доста по-различно, а българското общество обезверено се нуждае от мощен обществен вектор! “

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР