Досега през 2022 г., за разлика от предходни години, цените

...
Досега през 2022 г., за разлика от предходни години, цените
Коментари Харесай

Ще има ли нов шок с горивата? Експерт изненада с прогноза

Досега през 2022 година, за разлика от предишни години, цените на горивата не се усилиха в отпускарския интервал, а се задържаха на равнищата от юли. Това беше и прогнозата на Живодар Терзиев от Българската петролна и газова асоциация.

Цените се дефинират най-вече от интернационалните пазари, а от две седмици те се намаляват. Дали това ще се усети от българските консуматори?

„ Ще си разреша да напомня една обстановка от април, май и юни, когато при адско повишаване на цените на интернационалните пазари и потребност да увеличим цените на колонките, имаше държавно-политическа интервенция, която задържа цените за потребителя. Както знаем от законите във физиката, когато има влияние в една посока, рано или късно се появява равно по мощ и назад по посока на друго деяние. Затова и не виждаме толкоз бързо и решително намаляване на цените “, разгласи Терзиев пред бТВ.

По думите му пазарът има потребност да се саморегулира. „ Политиците би трябвало да схванат, че колкото по-малко се намесват в един пазар, колкото по-малко влияят, колкото той е по-спокоен, толкоз потребителят е по-доволен и стопанската система страда по-малко “, разяснява представителят на Българската петролна и газова асоциация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР