Досега не е изнесена информация дали Нотариуса не е бил

...
Досега не е изнесена информация дали Нотариуса не е бил
Коментари Харесай

Кокинов: Досега не е изнесена информация дали Нотариуса не е бил агент на полицията

„ Досега не е изнесена информация дали Нотариуса не е бил сътрудник на полицията “. Това сподели в ефира на Българска национална телевизия Николай Кокинов, някогашен градски прокурор на София.

" Това може да покаже доста неща, само че тази информация няма по какъв начин да бъде изнесена обществено ", акцентира Николай Кокинов.

Относно това дали Министерство на вътрешните работи е следило Мартин Божанов той разяснява: " Не мога да кажа дали е бил непрестанно наблюдаван и дали не е бил наблюдаван в последния си ден, би трябвало следствието да го откри ".

Според Николай Кокинов е работа на полицията да разкрие Червения корсар.
" Социопатите са необикновено изобретателни и интелигентни. Кой от кое място е намерил телефоните на заплашваните лица ще се обясни след това и не е толкоз значимо ", добави Николай Кокинов.

По думите му прави усещане, че доста органи са почнали да проверяват и да разпитват - Народното събрание, Висш съдебен съвет разпитва поредност от магистрати.

" Аз също бях разпитан като очевидец по наказателното произвеждане, което води прокуратурата във връзка със случая с Мартин Божанов - Нотариуса. Аз съм бил юрист на един от потърпевшите гръцки предприемачи. През 2018 година господин Каламарис беше мой клиент и ми показа, че е заплашван и притесняван от избрани хора. Ходихме на няколко разпита с лицата, които го тормозят. Ставаше въпрос за търговски взаимоотношения и го насочих към адвокатска фирма, която е профилирана в региона на комерсиалното право. Притесняваха го във връзка два недвижими парцела, желаеха да ги освободи. Към оня миг не става въпрос за никакви Нотариуси, към оня миг не съм чул въпросния Нотариус да има нещо общо с проблема ", сподели Кокинов.

Кокинов напусна правосъдната система преди към 11 години, от този момент е юрист. Бил е юрист на гръцкия предприемач Йоаким Каламарис, който се оплаква, че е бил заплашван от Нотариуса.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР