Досега Европа е предоставила помощ на Украйна за десетина милиарда

...
Досега Европа е предоставила помощ на Украйна за десетина милиарда
Коментари Харесай

Румен Петков: Украйна вече е американска собственост

Досега Европа е предоставила помощ на Украйна за десетина милиарда евро, Съединени американски щати са дали заем на Украйна за повече от 30 милиарда $, уточни пред публицисти водачът на АБВ Румен Петков и акцентира: " Европа дава помощ, Съединените щати дават заем, вследствие на което, дружно благодарение на Европа, Украйна към този момент е американска благосъстоятелност ", оповестява actualno.com.

Петков не посочи за какво по тази логичност Украйна не е и европейска благосъстоятелност, откакто и Европа дава пари. Отделен въпрос е по какъв начин нещо става благосъстоятелност на непозната страна при изискванията на заем, за който няма информация да е отложен и да е гарантиран с активи, които отразяват загуба на народен суверенитет. Иначе през днешния ден, 18 октомври, Европейска комисия публично напомни, че " изключителната макрофинансова помощ " за Украйна, която Съюзът дава, е 5 милиарда евро. 4,2 милиарда евро са пратени на Украйна към 18 октомври.

Петков е безапелационен, че " в случай че не съумеем да вземем ограничения за неотложно прекъсване на войната и ограничения за гарантиране сигурността и спокойствието на всички страни, това ще бъде най-голямото закононарушение на Европейска комисия към европейските жители ". Какви тъкмо обаче да са тези ограничения и каква ще е цената им без съветският деспот Владимир Путин да придобие още повече и то уверено въздействие във вътрешния живот на Европейския съюз е напълно обособен въпрос.

Коментирайки настройките в Европа за спора Русия-Украйна и глобите против Русия, Петков даде избрани образци за антиамерикански настроения, които обаче не касаят публична позиция на ръководството на нито една европейска страна, като се изключи позиции на унгарския министър председател Виктор Орбан, преференциални за режима на Путин. Сред образците на Петков за американското въздействие обаче изпъкна теза на френския финансов министър Бруно льо Мер, който съобщи, че войната на Русия в Украйна не би трябвало да докара до намаляване на Европа от страна на Съединени американски щати, говорейки за американския полутечен газ. " Не може втечненият газ от Съединени американски щати да се продава четири пъти по-скъпо, в сравнение с американските компании ", сподели Льо Мер. Той приказва от френска позиция - през август вносът на полутечен газ във Франция е над 10 пъти по-скъп на годишна база, написа Politico, цитирайки публикация във Forbes.

Що се отнася до американския полутечен газ обаче значим въпрос е и към коя борса е индексирана цената - дали американската " Хенри Хъб " или нидерландската TTF, където цените играеха и скачаха доста повече от началото на войната, подпалена от Путин. Определянето на цената и " котвата ѝ " зависи от договарянията за подписване на контракт.

Председателят на АБВ разяснява и тезата за съпричастността на страната ни с гърмежа на моста на Крим, като акцентира, че това е самовнушение на виновност от страна на страната ни и " група комплексари ". Петков поздрави министър-председателя Гълъб Донев, тъй като, по негово мнение, имал безапелационна позиция още първия ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР