Досега България е приела по квотите на ЕС за разселването

...
Досега България е приела по квотите на ЕС за разселването
Коментари Харесай

България е приела досега 50 кандидати за убежище по квотите на ЕС

Досега България е приела по квотите на Европейски Съюз за разселването на мигранти 50 души, пристигнали в Гърция. Това демонстрират данни, показани от Европейската комисия.


От Гърция нашата страна е дала заричане да одобри 860 души. От Италия и от Турция до началото на тази седмица у нас не са били признати мигранти по квотите. От Италия нашата страна следва да одобри 471 души, като до юни предпочитание да дойдат у нас са показали 140 мигранти.

Общо 13 страни от Европейски Съюз, измежду които и нашата, не са приели до момента сирийски бежанци от Турция по съглашението с Анкара. Общо от Турция в Европейски Съюз по съглашението до момента са били разселени 8834 бежанци, като броят им би трябвало да доближи 25 хиляди души за тази година.

В същото време Европейската комисия е подготвена до няколко седмици да задейства правосъдна процедура, която да докара до санкции за Полша, Чехия и Унгария, в случай че те не престават да отхвърлят да одобряват бежанци от Италия и Гърция, съобщи Ройтерс.

Съдът на Европейски Съюз има пълномощието да постанова финансови санкции на държавни управления, които не извършват законите на Европейски Съюз.

Словакия не е включена в правосъдната процедура. Тя наскоро се съгласи да одобри прочут брой мигранти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР