Досъдебно производство за организирана престъпна група с цел контрабанда, пране

...
Досъдебно производство за организирана престъпна група с цел контрабанда, пране
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия разследва организирана престъпна група за контрабанда и пране на пари в агенция Митници

Досъдебно произвеждане за проведена незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи е формирано от Комисията за противопоставяне на корупцията по отношение на вчерашната взаимна акция с Държавна организация „ Национална сигурност (ДАНС), " оповестяват от Софийската градска прокуратура за Българска телеграфна агенция.

Оттам допълват, че в прокуратурата са импортирани с искане за утвърждение от съда 17 протокола за претършуване и изземване от жилища, леки автомобил и пространства на длъжностни лица. Очаква се да бъдат импортирани още протоколи.

Предстои наблюдаващите прокурори да се срещнат със случая.

бяха обискирани адреси в София и страната. Според информация на БНР в последните 24 часа по случая са арестувани 7 души, измежду които шефът на организация „ Митници “ Петя Банкова и нейният заместител.

Според юриста на Петя Банкова обаче тя не е публично арестувана, а получава призовки на всеки 2-3 часа. Така е прекарала нощта в постройката на Комисията за противопоставяне на корупцията (КПК).

Преди да бъде назначена за шеф на Агенция „ Митници “ Петя Банкова е била чиновник на ДАНС, както и нейният заместител, който също се ревизира.

От думите ѝ стана ясно, че тя е напуснала ДАНС, откакто ръководителят ѝ Пламен Тончев по „ типичния метод, когато желаят да се отърват от някого ", я командирова в различен град.

При акцията през вчерашния ден са били претърсени домът и офисът на Банкова.

Не са открити пари, каквито са били търсени. Иззети от вкъщи ѝ са бележки по непознати езици и контракт за заем на брачна половинка ѝ, а от офиса на Банкова са конфискувани бележки, където тя си описвала проекти за разтрошаване на настоящи контрабандни и корупционни канали, стана ясно още от думите на юрист Аделина Натина.

Според адвокатката Банкова е имала данни, не доказателства, че с парите от кокаина, който неотдавна беше конфискуван в доста огромни количества в Бургас, щели да сеизползват за пазаруване на избори.

Става въпрос за

Наркотичното вещество е било прикрито в резервоар с банани от Еквадор. Става дума за 169 кг. кокаин на стойност близо 7 млн. $ на едро.

Банкова обаче била при започване на работата си по този случай и към момента не знаела кой е желал да употребява парите от трафик на опиати за пазаруване на изборите.

В Народното събрание беше основана и краткотрайна комисия за раследване на корупционните практики в Агенция " Митници " и възможната роля на финансовия министър Асен Василев в тях. в сряда против четвъртък по концепция на " ИТН " и с поддръжка от досегашните сътрудници във властта на ПП-ДБ - ГЕРБ. " За " гласоподаваха и от Движение за права и свободи, както и от формалната съпротива.

Това се случи часове след акция на ДАНС и антикорупционната комисия против директорката на митниците Петя Банкова, която заема поста от по-малко от два месеца.

Поне месец преди този момент политическите офанзиви против финансовия министър, включително и поради кадрови рокади в митниците, които са под шапката на Министерството на финансите, не спираха.

В последния месец чиновниците на организацията заловиха рекордно количество кокаин в Бургас, имаше и други акции по линия на контрабандата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР