Дори Румен Радев да успее да състави служебно правителство по-рано,

...
Дори Румен Радев да успее да състави служебно правителство по-рано,
Коментари Харесай

СДС не приема служебно правителство на Радев

Дори Румен Радев да успее да сформира служебно държавно управление по-рано, то няма да е панацея, счита водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов. Преди дни президентът съобщи пред медии, че е подготвен със състав на длъжностен кабинет.

По думите на Христов преди по-малко от седмица имаше избор на съмнение и болшинството сподели, че стои зад  държавното управление. Според него няма разпад на болшинството, както и парламентарна рецесия, а до длъжностен кабинет би се стигнало при такава, а и преди този момент би трябвало да се извърти така наречен " рулетка " за мандатите.

Относно митингите, Христов съобщи, че затварянето на кръстовища и изправяйки едни хора против други, не е демократично. Той прикани тези, които стачкуват също да съблюдават законите. Трябва да има поръчка, да се дефинира един маршрут и по този начин хората щели да знаят, че дадена улица или площад са затворени.

Съюз на демократичните сили взе участие в множеството митинги след 10-и ноември, напомни Христов. Той акцентира, че тогава е имало заряд, очакване и доста хора по улиците. Имаше и стачки, и затваряне на автомагистрали. Но тогава се беше стигнало надали не до революция, сподели той. Сега нещата са разнообразни. Сега има опълчване на едни жители против други, добави Христов

Той беше безапелационен, че " Да, България " са създали непростителен компромис като са излезли на митинг, призован от Румен Радев, където са били и Българска социалистическа партия. За Съюз на демократичните сили е неясно такова държание. Президентът е с ляв профил, няма по какъв начин десни хора да сътрудничат с последователи на Съветския съюз. Христов се възмути от обстоятелството, че " Да, България " не са реагирали, когато човеци са горили знамето на Европейския съюз.

Според него напрежението сред институциите ще продължи, точно по тази причина преди година Съюз на демократичните сили предложили Велико национално заседание и промени в Конституцията.

Не разяснява дали ще има нови промени в кабинета. Даде да се разбере, че ще търси общи дейности на Съюз на демократичните сили с ГЕРБ за парламентарните избори, а някогашните десни сътрудници няма да бъдат търсени, тъй като от дълго време са завили на ляво.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР