Дори онези от нас, които не са добре информирани за

...
Дори онези от нас, които не са добре информирани за
Коментари Харесай

Посланикът на Израел: Климатичната криза се нуждае от засилено международно сътрудничество |

Дори тези от нас, които не са добре осведомени за климатичната рецесия, няма по какъв начин да не се тревожат от протичащото се към нас в последно време. Докато огромните наводнения в Германия и Западна Европа лишиха живота на стотици, цели села в Китай и Индия бяха отнесени от поройни дъждове. Гигантски градушки се изсипаха върху Италия в средата на лятото, а Англия и Швейцария бяха сюрпризирани от ненадейно бурно и дъждовно време. Сардиния, Гърция и Сибир бяха наранени от опустошителни пожари, а в Калифорния температурите доближиха немислими върхове от 56 градуса по Целзий, карайки живеещите там да се усещат като в пещ. България и Израел също се борят с пожари, породени от извънредно горещото и изсъхнало време.

Като се има поради всичко това, оповестеният неотдавна влиятелен отчет на  трябва да послужи като сериозен сигнален знак за всички нас. Трябва да променим метода си на живот и да преминем към всекидневие и стопанска система, които опазват - а не заплашват - климата, природата и околната среда на планетата Земя.

Твърденията на стотиците учени, взели участие в написването на този отчет въз основа на хиляди задълбочени и разнородни научни проучвания, са извънредно значими. Времето за смяна пристигна. Промяната обаче е сложна и се нуждаем от образци за триумф, образование и технологии, които ще ни оказват помощ да преминем към стопанска система с нулеви излъчвания до 2050 година и да понижим на половина излъчванията на парникови газове до 2030 година

Ако се огледате за ентусиазъм и положителни хрумвания, ще откриете, че Израел се откроява измежду множеството. В продължение на десетилетия Израел се е научил да развива селско стопанство в пустинните и сухи региони, да рециклира 90% от отпадъчните си води и да обезсолява вода за питейни потребности. Той е създал неповторими решения за предпазване на сила, енергийна успеваемост и възобновима сила, развил е новаторска промишленост от заместители на скотски протеини и знае по какъв начин да опазва горите в условия на суша. Израел е жива лаборатория за създаване на на практика решения за справяне с климатичната рецесия.

Климатичните нововъведения на Израел могат да оказват помощ на целия свят да развие качествата, от които се нуждае, с цел да се приспособява към климатичната рецесия и да построи резистентност. Вземете да вземем за пример невероятния прогрес на изследователските институти и частния бранш в Израел в региона на заместителите на скотски протеини. Продукти като месо, мляко, яйца и други се създават в лаборатории по способи, които съвсем не отделят парникови газове и които разрешават да се освободят големи площи земеделска земя, която сега се употребява за животновъдни цели, за екологично възобновяване и залесяване. В допълнение към това, тези технологии също проправят пътя за повишение на международната продоволствена сигурност в изискванията на климатичната рецесия.

Израелските нововъведения в региона на климата са доста нужни за понижаване на излъчванията на парникови газове и оферират през днешния ден някои от най-изумителните решения в света в региона на съхранението на сила посредством сбит въздух, генерирането на сила от морски талази, потреблението на модерни осведомителни технологии за ръководство на силата и други

Ако сме загрижени за бъдещето на планетата ни, би трябвало да си сътрудничим един с различен. Днес на всички е ясно, че няма нито една страна, колкото и мощна и развита да е тя, която да може се оправи сама с тази невиждана рецесия в човешката история. Трябва да използваме дружно всички невероятни качества на човечеството, с цел да насочим този голям транспортен съд - планетата Земя, на който се намираме всички, един до друг - към безвреден бряг. Единственият метод да създадем това е като работим дружно, споделяме информация и опит и предоставяме взаимна поддръжка. Израел е подготвен да способства за това със своя опит, както и да се поучи от опита на другите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР