Дори нямаше репортаж или мнение от депутат, министър или друг

...
Дори нямаше репортаж или мнение от депутат, министър или друг
Коментари Харесай

Нова тв се сниши, спря да кани политици

Дори нямаше репортаж или мнение от народен представител, министър или различен представител на властта или опозицията. А тематики има - като започнеш от Истанбулската спогодба, минеш през оставката на Жаблянов и свършиш с въпроса за името на Македония и българската позиция по тематиката.

Телевизията обаче мина на извънредно битови и странични тематики, нещо, напълно нехарактерно за нея в последните години. Точно в студиото на утринния блок на Нова постоянно имаше непокътнато място за хората от политиката - те дефилираха от първите, до последните минути. Промяната в действителност е фрапантна.

Не споделям, че новото лице на утринния блок е по-добро или по-лошо от познатото ни от години. Обръщам внимание единствено на смяната, тъй като за нея има една единствена причина. И тя е промяната на собствеността. Новият господар не е споделил евентуално какво чака или желае от публицистите и те следват познатия ни от Татово време лозунг - да се снишим, до момента в който нещата се изяснят и бурята премине. Това е обяснимо държание за хора, привикнали да работят по избрани заложени параметри - това може, това не може.

Но не е типично за свободни публицисти, които вършат вести, разговаряйки и питайки властта и опозицията по тематики, неуместни и сложни за коментиране.

Колко ще продължи новата линия на медията, не се знае. Но това, което ще се случи, откакто новият притежател спусне публицистичната политика, ще ни ориентира за неговите цели. Какво да чакаме?

Вариант 1. Продължава дефилирането на политици с уклон към избрана партия и леко парфюмиране като за пред аудитория на нейните тези.

Вариант 2. Сменят се целите, надлежно и канените посетители, само че се резервира политическото звучене в диалозите и подбираните тематики.

Вариант 3. Спира се политическото наличие най-малко от 7 до 9 сутринта и то се замества с нещо друго.

Предстои да забележим, развоят ще е забавен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР