Дори най-отдаденият, организиран човек понякога отлага изпълнението на определени задачи.

...
Дори най-отдаденият, организиран човек понякога отлага изпълнението на определени задачи.
Коментари Харесай

Отлагането, този зъл звяр

Дори най-отдаденият, проведен човек от време на време отсрочва осъществяването на избрани задания. Въпреки че редки забавяния в работата е малко евентуално да доведат до безпорядък, отлагането може да бъде „ злобен звяр “, в случай че му бъде разрешено да ви ръководи, споделя Джо Ан Престън, създател на „ Lead the Way in Five Minutes a Day: Sparking High Performance in Yourself and Your Team “.

„ Вината и срамът могат да дойдат от това, че не сте почнали нещо в точния момент, че сте работили в последния миг “, споделя тя. „ Да приемем, че имате шест часа, с цел да работите върху нещо и прекарвате пет часа, тревожейки се за него или правейки нещо друго, като обзор на остарели имейли.... В последна сметка изхабявате силата си и няма да имате творчеството и ентусиазма да свършите работата. Сега изпитвате напън, което ще докара до прегаряне и възприятие на неуспех и ниска самокритика “, изяснява Престън.

Ключът към оправянето с отлагането е да разберете какво стои зад него. Престън споделя, че има четири скрити незадоволени потребности, които ни карат да отлагаме.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР