Дори най-големият враг на Левски едва ли би написал такъв

...
Дори най-големият враг на Левски едва ли би написал такъв
Коментари Харесай

Нов голям позор! Вадуц изхвърли Левски от Лига Европа

Дори най-големият зложелател на Левски надали би написал подобен сюжет, по който " сините " отпаднаха през днешния ден от Лига Европа, във фаза първи квалификационен кръг, известна още във фенския фолклор като " плажна ".

Столичани реализираха пирова победа с 3:2 на стадион " Георги Аспарухов ", и по този начин след провалянето с 0:1 в първата среща, евроидиотизмът на Левски закупи невиждани измерения. Така де, и в най-големите си издънки, вековният клуб не е отпадал на футбол от тим от Лихтенщайн, който на всичкото от горната страна не е изцяло професионален.

Левски обаче си е Левски, а за следващ път се затвърди мнението, че когато стане дума за този клуб невъзможни неща няма. Каза го и Делио Роси на конференцията през вчерашния ден - тимът може да победи всеки, както и да загуби от всеки...

Най-накрая, след близо година вървене по тъгите, публиката на " Герена " пък се осмели да извика " Оставка " във връзка играта на тима и италианския експерт, който получи задоволителен заем на доверие, макар всички издънки. Е, тази през днешния ден надали ще бъде простена...

Какво ли не беляза срещата, която умерено може да бъде характеризирана като трилър! Зрителите видяха всичко - обрати, екшън, нелепи голове, червен картон, пропусната дузпа, късна драма и много нерви по трибуните.

По остаряла традиция Левски позволи двете попадения във вратата си след два точни удара към нея. И в двата случая Божидар Митрев, а по-късно и дебютиралият Мартин Полачек се намесиха нескопосано, изключително словакът, който се появи на почивката и следваше да е по-убедителен в изявите си...

Само че в 25-ата минута Вадуц поведе!

Досу се разноски от тъчлинията през няколко индивида съвсем до дъгата пред наказателното поле, пусна към Кулибали, който със мощен, само че не толкоз мощен удар свари Митрев неопитен - 1:0 за скромния отбор от Лихтенщайн!

Чак след попадението Левски се сети да играе малко по-раздвижено и бързо, с повече импровизация, която идваше от Габриел Обертан. Именно след асистенция на французина Левски съумя относително бързо да възвърне паритета!

Серджиу Буш получи топката в наказателното поле и с диагонален удар по хлъзгавия терен я прати в мрежата на Хирцел за 1:1!

Вратарят преди този момент се намеси в два случая при удари на Обертан и Кабрал. Така при 1:1 почивката пристигна, а развръзката остана за вторите 45 минути!

Те започнаха по желан метод за Левски, само че и с малко предстояща промяна на... капитана Митрев, който отстъпи мястото си на колоса Мартин Полачек.

Аймен Белаид изглеждаше, че дава началото на обрата за Левски! Тунизийският бранител се възползва от неразбирателство в защитата на Вадуц и от близка отдалеченост вкара за 2:1!

Уви, Мартин Полачек, който даде евентуално над 50 изявленията от момента, в който подписа с Левски, реши да върне противника в изходна позиция! Нескопосана интервенция на словака при центрирана топка разреши на Тадич да вкара за 2:2!

Финалният четвърт час не преполагаше такава развързка! В 74-ата минута Серджиу Буш бе съборен в наказателното поле, съдията отсъди дузпа, която обаче румънският нападател не съумя да осъществя!

Все отново Йерсон Кабрал съумя да вдъхне вяра на левскарите, че могат да стигнат до крайния триумф, откакто холандецът с доста хубав удар отвън отдалеченост порази задачата за 3:2!

До края на срещата левскарите обкръжиха наказателното поле пред Хирцел, само че удари на Кабрал, Мариани и Гомес минаха покрай гредата. Втора дузпа за нарушаване против Обертан пък не бе отсъдена.

В добавеното време Станислав Костов си изкара пряк червен картон, а в последна сметка Левски още веднъж разочарова своите последователи. Те обаче, за разлика от предните месеци, този път не се стърпяха и мощно скандираха " Оставка " по адрес на Делио Роси.

Е, време е за такава, в случай че Левски не желае да продължава с футболното харакири...
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР