Дори и в заника на своя живот Стефан Данаилов е

...
Дори и в заника на своя живот Стефан Данаилов е
Коментари Харесай

Разкритие: До последния си дъх Стефан Данаилов мечтаел за нова роля

Дори и в заника на своя живот Стефан Данаилов е правел проекти за нови функции и спектакли, тъй като, докосвайки се още веднъж и още веднъж до театъра, е получавал своята лечебна доза живец. Това разкри племенницата на Мастера, учител в НАТФИЗ и негов помощник в последните 20 години Росица Обрешкова, написа Ретро.

Обрешкова е режисьор на последния театър с присъединяване на Данаилов – „ Актрисата “. С него той се завърна на сцената, от която дълго време отсъстваше поради разтърсеното си здраве.

„ Пазеше се дълго време от сцената, споделяше, че към този момент не може. Аня Пенчева беше в основата да се реализира спектакълът, тя му занесе пиесата „ Актрисата “. Хареса му, въодушеви се. Премиерата беше в Димитровград, в един гиздав спектакъл. Дойдоха хора – луксозни, готови за среща с него… След това с часове остана пред театъра за подписи и да се снима с тях. Ходеше леко изкривен, само че трябваше ли да излезе на сцената, се изправяше и засияваше – грандиозна светлина, огромен лъч “, показа Обрешкова в тв ефира.

Окрилен от триумфа на „ Актрисата “, Данаилова кроял проекти за още едно зрелище. „ Искаше да си направи своя натрупа, да изнасяме спектакли дружно, не спираше с мечтите… “, добави Обрешкова.

Ясно отпечатан в съзнанието ѝ миг, който най-ярко разкрива всенародната обич към Ламбо, тя пази от престоя му в болничното заведение в Бургас. Припомняме, че там Данаилов бе признат по неотложност през август предходната година със счупена тазобедрена става.

„ В бургаската болница беше удивително прекарване, не го бях виждала от години толкоз занимателен, с такова възприятие за комизъм. Естествено, цялостен Бургас разбра, че Стефан е в болничното заведение. Пък започнаха да му доставят специфична храна от заведения за хранене, подариха му тв приемник в стаята… “, описа още част от последните си мемоари за вуйчо си Обрешкова.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР