Дори и при най-прецизната работа е възможно лепилото да попадне

...
Дори и при най-прецизната работа е възможно лепилото да попадне
Коментари Харесай

Kак да премахнете суперлепилото от различни повърхности

Дори и при най-прецизната работа е допустимо лепилото да попадне върху ръцете и по разнообразни повърхности. Ако мигновеното суперлепило се втвърди, най-лесният метод е да употребявате специфични средства за отстраняването му, по този начин нареченото антилепило. Но в случай че няма такова нещо подръка, можете да опитате с налични средства.

1. Ръце

След измиване на ръцете със сапун е целесъобразно да напарите и омекотите кожата с масло или крем. След това можете да опитате механично да изтъркате суперлепилото, даже да употребявате пемза за груби зони. По-радикален вид е да изтриете капката с течност, съдържаща ацетон или лакочистител. Също по този начин се предлага да се опитате да избършете мястото, където е попаднало лепилото, с памучен тампон или забрадка, напоена с разтвор на димексид (диметилсулфоксид) - можете да го купите в аптеката. След това би трябвало да измиете ръцете си със сапун и да нанесете подхранващ крем.

2. Дрехи и обувки

Докато петното е прясно, се предлага първо да изперете облеклата в гореща вода на ръка или в пералня. След това се пробвайте да отстраните петното от лепило механично. Ако това не помогне, пробвайте се да премахнете лепилото, като избършете с забрадка, навлажнена с ацетон, лакочистител или димексид. Можете да опитате да избършете суперлепило от обувките си, като навлажните забрадка с лакочистител или димексид.
Създадоха неповторимо здравно лепило
Харвардският университет показа неповторимо вещество, което може да се залепва към всевъзможни повърхности, в това число и към влажни. Това...

3. Пластмаса

Ацетонът и сходните разтворители не постоянно са подобаващи в този случай, от време на време е по-добре да употребявате димексид. След това се предлага да избършете повърхността със специфична почистваща забрадка. Можете също да опитате да намажете втвърденото лепило с масло и по-късно да го отстраните със шпатула, нож или сходно.

4. Дърво

Матовото може да опитате да почистите с всякаква течност, съдържаща ацетон. Димексидът от време на време се употребява за премахване на суперлепило от лакирана дървесина, само че има риск от увреждане на повърхността. Тогава евентуално повърхността ще би трябвало да бъде шлайфана и лакирана.

5. Стъкло, съдове и плочки
Течност, която може да се реже и лепи (ВИДЕО)
Изследователи от университета Тунцзи в Шанхай са основали течен материал, който може да се реже или да се слепва в разнообразни форми. По ст...

Използвайте абразиви като сол или сода за самун за съдовете за готвене. За плочки и стъкла - ацетон.

6. Линолеум

Можете да опитате бял алкохол или лакочистител. Но първо е целесъобразно да пробвате на място, което не се вижда. Друг вид е да опитате да премахнете суперлепилото механично, да вземем за пример с твърда гъба или шпакла.

7. Метал

Обикновено се употребяват ацетон или промишлени артикули на алкохолна основа или лакочистител за нокти за премахване на втвърдено суперлепило.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР