Дори и най-красивото лято може да бъде трудно за шофьорите. Причината естествено

...
Дори и най-красивото лято може да бъде
трудно за шофьорите. Причината
естествено
Коментари Харесай

История на хладната кола

Дори и най-красивото лято може да бъде трудно за водачите. Причината естествено е прекомерната топлота в автомобила. Производителите преследват нови способи за изстудяване от много десетилетия. Началото е с триъгълното прозорче. По-нататък се намесва в играта хладилникът, а през днешния ден Seat, през днешния ден испанския филиал на VW, разкрива историята на хладния автомобил.

Още през 40-те години съществува ранна форма на надзор на климата, която американският Willis Haviland патентова. С цена от 300 $ обаче той остава трудно достъпен за доста от водачите по онова време.

Затова множеството хора избират най-простото решение - да отварят прозорците. Двата триъгълни прозореца на Seat 1400 стават същинска оригиналност през 1953 г. Тяхната специфичната геометрия в отворено състояние основава постоянен въздушен поток, който основно се плъзга по ръцете на лидера и предния пасажер.

Пробивът в климатизацията е от Nash-Kelvinator, който е първият производител, специализиран в климатизацията и поради голямата прелест на идеятаагрегати на няколко производители на коли. През 1973 година Seat 132 е първият модел от производителя, който предлага на клиентите опцията за фабрично инсталирана климатична апаратура.

Seat Ibiza от 1993 година се доставя с доста модерна за времето си климатична система. Все още обаче не е било допустимо да се зададе точна температура. Вместо това, охлаждащият резултат зависи от силата на вътрешния вентилатор, която може да бъде регулирана самостоятелно от лидера. Климатичната система също така осигурява циркулация на изсъхнал въздух вътре в автомобила - като по този начин предотвратява запотяване на предното стъкло.

След това в играта влиза автоматичната климатизация - “Климатроникът на новия Seat Leon разрешава индивидуалната настройка на персоналната комфортна температура освен за лидера, само че и за предния пасажер и пасажерите в задната част на автомобила “, споделя Ева Вилар, която създава климатични системи в Seat - "Между другото, препоръчваме подържане на температура от 22 градуса по Целзий. "

За да поддържа температурата вътре в автомобила непрекъсната и самостоятелна от външната температура, системата работи с няколко датчика. Фактори като външна и вътрешна температура, слънчева светлина, налягане на въздуха и мокрота се вземат предвид. С хибридните модели на Leon е възможно даже да управлявате Climatronic от разстояние, тъй че вътре в купето автомобилът ви да е на оптималната температура, когато влизате.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР