Дори и най-добрите кулинарни магьосници допускат грешки по време на

...
Дори и най-добрите кулинарни магьосници допускат грешки по време на
Коментари Харесай

Трик, с който да коригираме вкуса на люто в ястието

Дори и най-хубавите кулинарни магьосници позволяват неточности по време на готвене. Понякога ястията биват развалени от прекалено количество сол, различен път мазно, а трети път – люто. Вместо да стоите и да се обвинявате, предлагаме ви да разберете по какъв начин в действителност можете да измененията усета на лютото ядене, тъй че то още веднъж да стане годно за консумация.
Как да променим усета на люто в ястието?
Ако разберете, че сте поставили повече пикантен пипер, в сравнение с ви се е желало, може да измененията това като добавите още малко от продуктите в тенджерата. Разбира се, този трик е използван в моментите, в които разберем за грешката си, до момента в който сме към момента на котлоните.
Ако се изгорите в кухнята, незабавно направете ТОВА
Един от най-неприятните произшествия, протичащи се на всяка стопанка, е изгарянето по време на готвене. За страдание това няма по какъв начин да се из...
Прочети повече
По този метод ще неутрализирате пикантния усет и гозбата няма да отиде в кофата с боклуци. Може също да прибавите и малко вряла вода в тенджерата.

Ако обаче разберете, че сте прекалили с аления пипер, откакто към този момент сте завършили с готвенето, тогава разновидностите ви не са изключително доста. Ако ястието е зеленчуково, може да пробвате да го превърнете в пюре. Добавете и няколко сварени картофа, които да балансират усета му.

Киселото мляко е способно да омекоти последствията, само че за жалост този артикул не е съчетаем с всяко едно ядене. Настърганият кашкавал също може да ви помогне в сходна обстановка. За задачата е нужно да покриете щедро ястието с кашкавал и да го запечете.
Как да притопляме храната, без да скапваме нейните вкусови качества
Топлинната обработка на храната е доста основна част от нашия прогрес и доста значима в готварството. Различните типове, по които мож...
Прочети повече
Хлябът и оризът съумяват да обхванат лютото вещество капсаицин. Киселината в доматите също го обезврежда до някаква степен. Затова и един от триковете, с които си служат домакините, е като прибавят нарязан на ситно домат в ястието или сервират готовата към този момент манджа със салата от домати.

Възползвайте се от тези трикове. Те няма на 100 % да трансформират усета на вашето ядене, само че сигурно ще го поправят до степен, в която то още веднъж ще бъде годно за похапване.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР