Дори и да не е съвсем сигурно, че Босия гладува

...
Дори и да не е съвсем сигурно, че Босия гладува
Коментари Харесай

Протестът е само за боси, луди и възрастни хора

Дори и да не е напълно несъмнено, че Босия гладува тотално - два месеца и половина и то за възрастен човек са доста - стартира да наподобява, че митингът му има сериозна логичност. Катастрофата край Своге, а и доста други, с които лятото изобилства, водят натам, накъдето и Николай Колев е насочил митинга си. Корупцията стартира да ни коства животи, човешки ориси се разиграват на карта и погубват. Някой е махнал с ръка, когато е трябвало да ремонтира веднъж, прибрал е едни пари, рекъл си е какво друго може да стане, с изключение на да забогатея, в този момент ми е паднало. Друг е раздал шофьорски книжки по скица, с провалени изпити, само че на доверени хора, които занапред ще тестват съдбовната доктрина на вероятностите, която се разиграва при висока скорост и невнимателно шофиране.
Е, време е да признаем - няколко луди споделят това, за което всички мълчат - тъй като е мъчно, не ни се занимава и ни е писнало. Да организираш митинг наподобява занятие самотно, авансово изложено на клопката на опорните точки, в който някой ще те овика, че си " протестър ", " заплатен ", " проведен ". От развой, който събираше наченките на гражданското общество през 2013-та, протестът се трансформира в занятие за боси, луди и възрастни хора, ненадеждна работа, някакво празно начинание на маргинали. Босия превиваше тил от пилоните на НДК до президентството цяло лято, окичен с лозунги и безумно искане - оставка на Народното събрание и министъра на превоза, че около него и на премиера Борисов. В такива моменти човек се усмихва с ехидното оскърбление на редовно прецаквана от системата статистическа единица и опитно афишира, че тая работа на Босия изобщо няма да стане. A когато на места хора от властта вършат опит да поддържат връзка с Колев ги чака фрустрация - тоя човек просто им подвига кавги, пренебрегва ги, назовава ги нарушители, не ще да влиза в това, което обиграните в хлъзгава изразителност политици биха нарекли " градивен разговор ".
Пробвайте градивен разговор с Босия. Ще ви овика, ще ви заплаши със съд, ще ви развее по всички медии и ще ви напомни всеки един миг, когато сте употребявали властта за персонално облагодетелстване. Така би трябвало, прочее. Ние се отказахме от кресливостта, злобата, радикалния митинг. Една същинска идея постоянно би трябвало да се разиграва по ръба на закона, по острието на положителния звук, без да съблюдава церемонията на договарянията. Големият срам на гражданската сила е, че се оказа по-скоро влиятелен ентъртейнмънт, в който едни осребриха присъединяване си, а други покачиха залинялото си его, което се нуждаеше от произнасяната с горделивост фраза " тази вечер съм на митинг ".
Никой няма да е на митинг тази вечер. Няколко градски луди ще се разхождат, окичени със смешни табели. Ще ги виждат две-три маргинални медии. Минувачите добродушно ще се ухилен с онази насърчителност, която по-умният демонстрира към по-глупавия, когато вторият би трябвало да свърши това, за което първият го мързи. Идеалната страна е тази, в която пред президентството стои Йоло Денев, а пред Народното събрание Николай Колев. Останалите са на работа или във фейса, Борисов е преизбиран за четвърти път или Българска социалистическа партия за не знам кой си. Трейс строят пътища. Толкоз.


Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР