Дори и да има мачове с участието на шампиони и

...
Дори и да има мачове с участието на шампиони и
Коментари Харесай

Три мача от 23 юни, които не трябва да пропускате


Дори и да има мачове с присъединяване на първенци и финалисти от Големия шлем, през днешния ден фокусът попада върху значими дуели за българския тенис. Срещите на Циципас, Халеп, Квитова, Андрееску и компания остават на назад във времето и въпреки доста от тях да си костват гледането, за нас максимален интерес ще съставляват следните три конфликта.

Виктория Томова – Камила Джорджи
Турнир: Ийстбърн
Час: 13:00

Виктория Томова е на четвъртфинал на WTA 500 шампионат и играе против №26 в света. Българката влезе в главната скица като „щастлив губещ“ и извлича максимума от тази опция, откакто записа първата си топ 50 победа против Шелби Роджърс, а по-късно взе реванш против отстранилата я в квалификациите Кирстен Флипкенс.

Сега ѝ следва ново огромно предизвикателство. Италианката победи Харбине Мугуруса, а през предходната седмица игра четвъртфинал и в Бирмингам, само че е една от състезателките, които мъчно намират неизменност и могат или да предложат на феновете тенис от най-високо равнище, или да позволяват неточност след неточност. Вики потвърди, че е способна да се опълчва и на водещите имена в Тура, тъй че ни чака трогателен мач.

Димитър Кузманов – Ензо Куако
Турнир: Уимбълдън
Час: 13:00

Димитър Кузманов за втори следващ път стига до последния квалификационен кръг на шампионат от Големия шлем и може би през днешния ден ще е моментът, в който ще си обезпечи първа стъпка на най-голямата сцена в тениса.

Мико излиза на корта против по-ниско класиран, само че сложен противник в лицето на Ензо Куако, който единствено преди две седмици изигра оспорван дуел против Даниел Еванс в Нотингам.

Първата ни ракета е с съвършен баланс в съперничеството си против французина (2-0), само че двамата към момента не са се срещали на трева.

Даниил Медведев – Роберто Баутиста Агут
Турнир: Майорка
Час: Около 17:30 – 18

Представянето на Даниил Медведев на финала в Хале бе толкоз неприятно, че треньорът му не устоя и напусна трибуните. Въпреки това международният №1 към този момент има осем победи и две загуби на трева през сезона, а в първия си мач в Испания прекъсна серията си от провали против Аслан Карацев.

И двамата не се намират в най-хубавата си форма, а мачът посред им в Хале не бе изключително впечатляващ – 6-2 6-4 за руснака. Предвид неуверените представяния на водача в класирането обаче, през днешния ден може да бъде доста по-оспорвано. Баутиста Агут има опция да постави завършек на сезона на трева за Медведев, който има възбрана за присъединяване на Уимбълдън.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР