Дори да ви се струват сложни за приготвяне, крокетите са

...
Дори да ви се струват сложни за приготвяне, крокетите са
Коментари Харесай

Четири популярни рецепти за крокети от цял свят

Дори да ви се костват комплицирани за подготвяне, крокетите са съвършен вид с малко и евтини артикули да приготвите удивително ядене. Ето 4 предписания от международната кухня за приготвянето на крокети, с които да разнообразите своето меню:

Крокети от ориз и гъби (Френска рецепта)

Необходими артикули: 250 г ориз, 250 г гъби, 1 яйце, 100 г зехтин, 50 г масло галета, сол и черен пипер на усет, няколко стръка магданоз

Начин на подготвяне: Оризът се сварява в подсолена вода, а в различен съд се задушават нарязаните на линии гъби с маслото. И двата продукта се смесват в купа, осоляват се и се поръсват с черен пипер. Оставят се за към 1 час да попият в тях подправките и да изстинат. От тази примес се оформят крокети, които се овалват в галетата, в разрушеното яйце и след това отново в галетата. Запържват се в мощно сгорещения зехтин и се сервират поръсени с магданоз.

 Крокети с бира

Крокети с бира (Белгийска рецепта)

Необходими артикули: 150 г телешка кайма, 30 г бял самун, 30 мл мляко, 1 скилидка чесън, 50 мл бира, 1 яйце, 100 г брашно, 20 г масло, сол и черен пипер на вкус

Начин на подготвяне: Хлябът се накисва в млякото и откакто се отцежда, се смесва с каймата, чесъна, яйцето, сол и черен пипер на усет. Всичко се омесва добре и се оставя за към половин час да престои. От тази примес се оформят крокети, които се поставят в омазнена тавичка и се пекат към 20-30 минути от двете страни.

Крокетите се изваждат и се подреждат в чинията за сервиране, а към соса от тавичката, в която са се пекли, се прибавя маслото, брашното и бирата и всичко се оставя да се вари на муден огън, до момента в който се сгъсти. През цялото време се разбърква. С този сос се заливат готовите към този момент крокети.

Крокети с домати (Египетска рецепта)

 Крокети

Необходими артикули: 150 говежда кайма, 2 яйца, 30 г галета, 20 г масло, 3 домата, сол и черен пипер на вкус

Начин на подготвяне: Към каймата се прибавя 1 яйце и подправките и от тази примес се оформят крокети, които се овалват в разрушено яйце, овалват се в галетата и се изпържват в сгорещеното масло. В обособен съд се настъргват доматите, към тях се прибавят крокетите и всичко се вари, до момента в който се изпари водата, след което се подправя в допълнение сосът на усет.

Крокети от ориз и картофи (Балканска рецепта)

Необходими артикули: 150 г авансово сварен ориз, 150 г авансово сварени, обелени и настъргани картофи, 1 настърган морков, 1 настърган лук, 1 скилидка чесън, 3 яйца, 1 пакет галета, олио за пържене, сол, черен пипер, нарязани на ситно копър и магданоз на вкус

Начин на подготвяне: Морковът и лукът се запържват и откакто са подготвени, се прибавят към настърганите картофи и ориза. Добавя се 1 яйце, всички подправки, скълцаният чесън и в случай че е належащо, малко галета. Сместа престоява към 1 час, след което от нея се оформят крокети, които се овалват в яйце и галета и се изпържват от двете страни в мощно сгорещено олио.

Предлагаме ви да опитате още Крокети от леща и стафиди, Апетитни картофени крокети, Картофени крокети с извара, Рибни крокети.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР