Дори да не сте от любителите на редовното хранене по

...
Дори да не сте от любителите на редовното хранене по
Коментари Харесай

Неща които никога да не си поръчвате в ресторант

Дори да не сте от феновете на постоянното хранене по заведения за хранене, евентуално въпреки всичко ви се е случвало да се храните на открито.

Невинаги се замисляме обаче какво си поръчваме. Водим се от апетита и усета си, както и от цената на предлаганите артикули.

Някои храни и питиета в заведенията за хранене би трябвало да влязат в черния ви лист за поръчки, тъй като крият заплаха за здравето. Кои са те и за какво?

Салата Айсберг

Тази салата има характерна конструкция, сходна на зелето. Заради този факт измиването? е много мъчно. Не разчитайте, че някой от готвачите в ресторанта се е постарал да отдели всяко къдраво листо и да го измие поотделно под течащата вода.

Продукти на промоция

Както в магазините, по този начин и в заведенията за хранене постоянно се оферират артикули и менюта на промоция, понижени артикули или по този начин наречените „ bestsellers “ или най-продавани. Не избирайте тях, тъй като постоянно става дума за търговски трик за пласиране на изостанала стока, чийто период на валидност скоро изтича.

Наливна вода и питиета

Не си поръчвайте наливна вода или други небутилирани питиета, тъй като това крие риск от заразяване с бактерии.

Безплатни ядки за гарнитура

Всъщност, даже да не са безвъзмездни, тези снаксове, сервирани като гарнитура към алкохолните напитки, идват от огромни опаковки на едро. Те стоят отворени, до момента в който не се изчерпат, което е причина за неприятна хигиена.

Месо с кокал

Освен че това допуска ампутиране на парче от цялото, единствено когато се поръчва, месото с кокал допуска и недобро изпичане отвътре. От хигиенична позиция това носи риск от заразяване с бактерии, размножаващи се по месото.

Ястия със сосове

Обикновено сосовете и супите не са приготвени на момента, а по-рано денем. При поръчка те единствено се притоплят. Така клиентът не усеща, че ястието му не е прясно.

Ястия с кайма

Има възможност ястията с кайма да са приготвени от заседяло се, ненавреме продадено месо, което е превърнато в кайма.

Местни рибни артикули

На морето сте. Обичате да обядвате или вечеряте в някое локално ресторантче, което предлага прясна риба, сякаш уловена сутринта. Това рядко се случва. Рибата нормално е замразена и има огромна възможност въобще да не идва от локалните региони. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР