Дора Янкова е новият председател на Обединението на жените –

...
Дора Янкова е новият председател на Обединението на жените –
Коментари Харесай

Дора Янкова: Да бъдем стожер на консолидацията!

Дора Янкова е новият ръководител на Обединението на дамите – социалистки /ОЖС/ в Българска социалистическа партия. Депутатката и някогашен кмет на Смолян бе определена с 92 гласа от VI Отчетно-изборна конференция на Обединението, която се организира на 26 юли в централата на партията. От novspress потърсихме Дора Янкова за изявление, както и да й честитим успеха.

- Честито, г-жо Янкова. Убедителна победа.

- Благодаря Ви. Да, сериозна и значима за мен победа. Изключително доста оценявам доверието на Националния съвет. 110 –те гласа в него значат консолидиране на организацията и към моята персона. Получих сила и по-голяма убеденост с гласовете, с които бях определена.

- Какви промени планирате в Обединението на дамите – социалистки?

- Тъй като организацията е политическа и е част от хоризонталните структури в Българска социалистическа партия, дамите са близо половината от членската маса на партията, даже и повече.

Дадохме си дума да засилим политическия темперамент, сериозното и значимо наличие на ОЖС в партията. По-важната задача, като цел, която си слагаме, е да отворим организацията към обществото, да бъде значима и да заявяваме солидни позиции по политически, обществени, здравни, екологични проблеми, такива свързани с работещата жена, дамата бизнесмен и така нататък Предложих проект да се отворим по-сериозно към обществото с центрове за другарство и с национална платформа.

По нея ще дебатираме и дискутираме. Много съм горда с определения Националния съвет, както и с провелата се Конференция. Дадени бяха доста хрумвания за правене на политика, само че на първо място за подсилване на Българска социалистическа партия, за солидното наличие на партията в политическия живот на страната, посредством ОЖС.

Имаме структури във всички регионални градове с над 200 локални клуба. Амбицирани сме да изградим такива във всички общини и да покрием цялата страна. Това беше декларирано от делегатския състав.

- Първите ви задания?

- След конференцията стартира структурирането на регионалните препоръки. Ще огледам деликатно състава Националния съвет, с цел да подбера Изпълнителното бюро. Предстои ни да изберем и петима делегати от ОЖС за Конгреса на Българска социалистическа партия. Не се обрисува почиващо лято.

Ние, политиците нямаме право на отмора. Да се върна към въпроса Ви за първите задания, ние не сме работили задоволително със синдикатите. Ще проведем диалози с тях във връзка с проблемите на работещите дами в неприятни условия на труд, по-ниското възнаграждение, трудова отбрана и защита на труда. Вярвам, че работещите дами скоро ще почувстват, че някой стои на тяхна страна. Анализатори установяват вътрешни несъгласия в Българска социалистическа партия.

- Може ли ОЖС да има консолидиращ темперамент?

- Както една жена брани и пази своето семейство, по този начин и ОЖС е част от социалистическото ни семейство. Убедена съм, че ще създадем нужното на кардинална основа, с цел да сме стожерите на консолидацията и намиране на политически настоящия път на Българска социалистическа партия. Жените сме одухотвореното и грижовно лице в партията. Надявам се това да се регистрира от цялата партия.

Дора Янкова завоюва конкуренцията за ръководител на Обединението на дамите – социалистки безапелационно след балотаж против Александра Берданкова, която получи 28 гласа. Четири номинации се състезаваха на първи тур на който Янкова получи поддръжка от 59 гласа а Берданкова 27. На предпоследното място по доверие отпадна заместничката на Корнелия Нинова – Деница Златева с 24 гласа и на последното, четвърто място – лидерката на женската конструкция в София Таня Найденова с 24 гласа. Корнелия Нинова има 52 гласа от 136 при гласуването за членове на Националния съвет на ОЖС.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР