Допълнителни 85 млн. лв. се отпускат за сектор земеделие. Средствата

...
Допълнителни 85 млн. лв. се отпускат за сектор земеделие. Средствата
Коментари Харесай

Подпомагат фермерите със 70 млн. лева, отпуснаха общо 85 млн...

Допълнителни 85 млн. лева се отпускат за бранш земеделие. Средствата бяха гласувани на второ четене при актуализацията на държавния бюджет за 2021 година Така Бюджетната комисия отряза с 25 млн. лева желаните от Министерство на земеделието общо 110,5 милиона лв..

От гласуваните 85 млн. лева 70 млн. лева ще бъдат предоставени на Държавен фонд „ Земеделие “ за подкрепяне на земеделските производители, а 15 млн. лева са отделени за Министерството на земеделието, храните и горите за превъзмогване на последствията от градушки.

Заместник-министърът на земеделието Явор Гечев и екип от специалисти на аграрното ведомство ще се срещнат със земеделските производители от Пловдивско, които пострадаха от градушката паднала, в края на месец август. Събитието се провежда от Община Калояново и ще се състои на през днешния ден – 11 септември, от 12:30 часа, в Киносалона към общината.

Целта е стопаните да бъдат осведомени с финансовите принадлежности и нужните документи, които са нужни, с цел да бъдат обезщетени за нанесените им загуби.

До 13 септември 2021 година, в това число, е крайният период, в който земеделските производители могат да подадат заявление за нанесените от градушката вреди.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР