Допълнителни 20 дни платен отпуск за 2020 година ще може

...
Допълнителни 20 дни платен отпуск за 2020 година ще може
Коментари Харесай

Тристранката договори допълнителни 20 дни отпуск за родителите


Допълнителни 20 дни заплатен отпуск за 2020 година ще може да употребяват родителите, които гледат децата си поради епидемията на ковид и са изчерпали дните си на заплатен отпуск до момента. Това се договориха обществените сътрудници на он-лайн съвещанието на Тристранката през вчерашния ден. Изплащането надните отпуск ще е за сметка на Национален осигурителен институт, разяснява президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Държавата, синдикатите и бизнесът са се договорили също мярката 60/40 да се трансформира в 80/20 за туризма. Новата скица в туризма обаче ще е единствено за хората, които ще бъдат заети в идния летен сезон, който държавното управление се надява да бъде открит на 1 юни.

Има прогрес по ограниченията, свързани с подкрепяне на безработните - както във връзка с достъпа до обезщетение, по този начин и за самото обезщетение, сподели Димитров, представен от Българска телеграфна агенция. Постигнато е единодушие сред синдикати и работодатели до края на 2020 година да се анулира нормата, съгласно която при наново изпадане в безработица в границите на 36 месеца след предишно осъществено право се получава минимално обезщетение за 4 месеца.

Обезщетението да се пресмята по общия ред, като единственото изискване би трябвало да е общото условие - 12 месеца обезпечаване през последните 18 преди настъпване на риск.

Обсъдено е дали да има въобще минимално обезщетение за безработица през тази година или да се ползва единствено правилото - 60 % от осигурителния приход на служащия.

40 % от 100-те хиляди безработни от началото на изключителното състояние са на минимално обезщетение, напомни Пламен Димитров и добави, че тези към 40 000 души ще получат сериозна поддръжка, в случай че предлагането бъде възприето от държавното управление.

По думите на Пламен Димитров всички разисквани през днешния ден ограничения, които са над 60, ще бъдат завършени в нов пакет и сведени до към 20. След извършените през предходната седмица отраслови препоръки за пет -шест бранша, ще има и съответни ограничения, ориентирани към поддръжка на другите браншове.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР