Допълнителен тест за коронавирус и карантина в хотел, определен от

...
Допълнителен тест за коронавирус и карантина в хотел, определен от
Коментари Харесай

Допълнителен тест за COVID-19 и карантина в хотел при влизане в Канада

Допълнителен тест за ковид и карантина в хотел, избран от страната и за сметка на пътуващите, до момента в който чакат резултата ​​​​​при влизане в Канада. За това осведомят от Министерство на външните работи.

Освен да показват наложителен негативен PCR или LAMP тест за COVID-19 преди полета, от 22 февруари всички пасажери, идващи със аероплан в Канада, подлежат и на наложителни молекулярни проби, които ще се правят преди напускането на летището, на което са кацнали.

Гражданите ще би трябвало да изчакват излизането на резултата от теста 3 дни за тяхна сметка в хотел, посочен от канадските управляващи, преди да изкарат остатъка от наложителната 14-дневна карантина в определено от тях място. В края на самоизолирането жителите ще подлежат на още един молекулярен тест.

Преди влизане в Канада всички пасажери следва да показват на способените управляващи данни за контакт с тях и информация за провеждането на карантината, като за задачата се употребява интернет приложението ArriveCanApp.

За хотела ще бъде нужна предварителна резервация, като тя ще може да бъде направена от 18 февруари 2021 година за особено избраните за задачата хотели. Те ще бъдат ситуирани към четирите интернационалните летища, които сега могат да одобряват интернационалните полети в Торонто, Монреал, Ванкувър и Калгари. Цените на хотелите ще бъдат разнообразни, като ще включват престой, хотелски такси, храна и пътни разноски.

От 3 февруари 2021 година интернационалните полети от Канада и до Канада се обслужват единствено от летище „ Лестър Пиърсън “ в Торонто, в Монреал – летище „ Пиер Трюдо “, интернационалното летище на Ванкувър и интернационалното летище на Калгари. От 7 януари 2021 година е в действие и условието за всички пасажери, влизащи по въздух в Канада, и навършили 5-годишна възраст, да показват негативен COVID-19 тест: PCR или LAMP. Антигенни проби не се одобряват. Тестът би трябвало да е изработен не повече от 72 часа преди полета, като резултатът се показва на авиопревозвача. Тестът не анулира наложителната 14-дневна карантина.

От 15 февруари 2021 година се вкарва и наложително показване на негативен резултат от PCR тест за лицата, влизащи на територията на Канада през нейната сухопътна граница (от САЩ). Тестът би трябвало да е изработен не повече от 72 часа преди влизането на територията на Канада. Негативният тест няма да анулира наложителната 14-дневна карантина. От 22 февруари 2021 година ще важи и мярката да се прави както тест на влизане в Канада по суша, по този начин и към края на 14-дневната карантина.

За повече детайлности предлагаме пътуващите постоянно да наблюдават за настояща информация на канадския държавен уебсайт:

Повече информация за новите ограничения може да бъде открита тук:

Към сегашния миг Канада е затворена за туристически пътувания на български жители. Ограниченията за влизане в страната не се отнасят за жители с непрекъснато престояване в Канада, членове на фамилиите на канадски жители, упълномощени дипломатически представители в Канада и членовете на техните фамилии и други

При потребност от подпомагане българските жители в Канада могат да се обръщат към посолство на Република България в Отава на следния телефонен номер: +1 613 789 3215; дежурен телефон в извънработно време: +1 613 316 1998 или към Генералното консулство на Република България в Торонто на телефони: +1 416 696 24 20, +1 416 696 27 78; дежурен телефон в извънработно време: +1 416 892 1738.

Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството - или на този на Генералното консулство -
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР