Допълнителен спасителен пояс от 70-80 милиарда долара ще е нужен

...
Допълнителен спасителен пояс от 70-80 милиарда долара ще е нужен
Коментари Харесай

Въздухоплаването има нужда от най-малко още $80 млрд. за оцеляването си

Допълнителен избавителен пояс от 70-80 милиарда $ ще е необходим на самолетните компании, с цел да оцелеят в covid-кризата. Това е още половината от сумата, към този момент получена от държавните управления, предизвести международната браншова организация, представена от Ройтерс и Франс прес.
" Изключително сме им признателни, че инжектираха 160 милиарда $ в бранша ", съобщи през днешния ден генералният шеф на Международната асоциация за въздушен превоз (МАВТ) Александър де Жуниак по време на конгрес в Париж за въздухоплаването, проведен от в. " Трибюн ", съобщи Българска телеграфна агенция
" За идните месеци потребностите на бранша се правят оценка на 70-80 милиарда $ спомагателна помощ ", уточни Де Жуниак. " В противоположен случай някои самолетни компании няма да оцелеят ", акцентира той.
Макар пробивът при имунизациите да дава очаквания, връщането към всеобщи пътувания ще е след доста месеци, настояват самолетните компании. Междувременно новата вълна на COVID-19 и рестриктивните мерки за пътешестване в допълнение утежниха финансовите вероятности за сектора, за който МАВТ бе планувала, че ще натрупа загуби в размер на 87 милиарда $ тази година.
" Напълно евентуално е да сме очевидци на по-големи загуби от оповестените числа ", означи Де Жуниак, допълвайки, че целогодишният недостиг може би ще доближи 100 милиарда $.
МАВТ чака мъчително и постепенно възобновяване с връщане към равнищата на трафика отпреди рецесията едвам през 2024 година и спад на пасажерите с 30 на 100 следващата година. По думите на ръководителя на организацията даже това може да се окаже оптимистично
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР