Допълнителен щат за съдия да бъде разкрит в Районния съд

...
Допълнителен щат за съдия да бъде разкрит в Районния съд
Коментари Харесай

Разкриват нов съдийски щат във Велинград

Допълнителен щат за арбитър да бъде оголен в Районния съд във Велинград, като се съкратят с един щатовете във Военния съд, гласи предложение Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет. То ще бъде импортирано за съвещанието на Пленума на управителния орган, планувано за 26 април.

Искането за увеличение на щатната бройка на Районното съдилище във Велинград е направено от административния началник Наташа Даскалова. В претекстовете си тя показва високата натовареност и трайната наклонност за повишението й в последните години – при 54,67 каузи по щат действителната е 77,18 каузи.

В момента в родопския град работят едвам трима съдии – Наташа Даскалова, Веселин Петричев и Веселина Иванова. Те дават отговор за значителен регион с 21 градове и села и 5 махали, дружно с тези в общините Ракитово и Сърница. Населението им е общо 75 000 души.На година се преглеждат по 1 700 до 2 000 наказателни, цивилен и административни каузи.

В началото на март за следващ път бе обсъден и решен въпросът с определянето на нов административен началник на Районния съд във Велинград. Двата сполучливи мандата на предходния – арбитър Петричев, са изтекли още през 2014-та, само че той остава като ВрИД на поста още близо три години, защото състезанията за поста се провалят заради липса на претенденти. Наташа Даскалова бе назначена като краткотрайно изпълняваща длъжността с решение на председателката на Окръжния съд в Пазарджик Елеонора Серафимова.

Ако предлагането бъде признато, работата на съда в курортния град доста ще се облекчи. Очаква се то да влезе в действие незабавно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР