Дончев: Склонни сме да правим и компромиси в ущърб на

...
Дончев: Склонни сме да правим и компромиси в ущърб на
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Ако имаше шанс за мнозинство без наше участие, то да се беше реализирало

Дончев: Склонни сме да вършим и взаимни отстъпки в ущърб на политическия ни интерес

Най-добрият вид е удължение на Бюджет 2022 до април - май. Това сподели в новините на  зам.-председателят на ГЕРБТомислав Дончев.

„ През 2023 година със настоящия бюджет няма по какъв начин да живеем. Има бюджетна технология, където се продължава действието на бюджета за 2022 година. За мен това е най-хубавият вид, тъй като годишен бюджет би трябвало да бъде гласуван, когато в Народното събрание има ясно болшинство и държавно управление, което има ясни политики. Такова все още няма. Най-добрият вид, с цел да не отприщваме всички опасности от експлоадиране на безконечен популизъм, изключително в подтекст заплаха от нови избори, е удължение на действието на Бюджет 2022 до април или до май ”, сподели той.

По думите му огромна част от пътя към еврозоната е изминат от България през последните години. „ В момента са нужни политически дейности – дарба да убедим европейските институции, че това е пътят на страната ни. Ще имаме директни стопански изгоди от това – по-ниски лихви, дарба да участваме в процеса на взимане на решения ”, съобщи още Дончев.

Според него партиите в устрема си да завоюват „ една или две калории социална обич допълнително ” постоянно се надпреварват по пистата на популизма.

„ Ако имаше късмет за болшинство без наше присъединяване, то да се беше осъществило. Ние носим тежката отговорност да създадем всичко възможно да има кабинет. За задачата сме склонни да вършим и взаимни отстъпки в ущърб на политическия ни интерес. На това Народно събрание би трябвало да бъде даден късмет ”, заключи депутатът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР