Доналд Тръмп се изправя срещу последния си останал републикански опонент

...
Доналд Тръмп се изправя срещу последния си останал републикански опонент
Коментари Харесай

Решаваща битка: Тръмп срещу Хейли в изборите за републиканските редици в щата Ню Хемпшър

Доналд Тръмп се изправя против последния си останал републикански конкурент Ники Хейли на първичните избори в Ню Хемпшир.

Бившият президент на Съединени американски щати се надява да нанесе „ нокаутиращ удар “ на акцията на някогашния губернатор на Южна Каролина за републиканската номинация, разяснява Би Би Си.

Във вторник „ станете от леглото и идете да гласувате! “ прикани нощес някогашният президент на избирателен протест в Лакония.

„ Вземи съседа си, вземи всички, би трябвало да отидем, тъй като би трябвало да спечелим с огромна разлика “, добави Тръмп.

22 януари 2024, 13:30

Конкуренцията на Доналд Тръмп за изборите понижава

Бившият президент на Съединени американски щати изпреварва Хейли с близо 20 пункта в допитванията преди тези втори за републиканците първоначални избори. Хейли се надява, че блокът от самостоятелни гласоподаватели в Ню Хемпшир ще ѝ помогне да реализира победа.

Надпреварата обаче следва безапелационната победа на Тръмп предходната седмица в Айова. Транфромация на борбата направи и отдръпването през уикенда на губернатора на Флорида Рон Десантис.

Ако Тръмп в този момент победи Хейли на изборите в Ню Хемпшър, за някогашната губернаторка на Южна Каролина ще бъде извънредно мъчно да се възвърне от тази загуба.

Евентуалният претендент на републиканците ще провокира претендента на демократите, евентуално президента Джо Байдън, на общите избори през ноември.

Демократите също гласоподават на първичните си избори в Ню Хемпшир във вторник, само че заради спор сред национални и локални партийни чиновници, Байдън е първият настоящ президент, който не се появява в бюлетината.

Ново изследване, оповестено от университета Съфолк и Boston Globe във вторник сутринта, сподели, че господин Тръмп е с 19 пункта пред Хейли, 57% против 38%. Второ изследване на университета Монмут и Washington Post сподели, че той има преднина от 18 пункта, 52% против 34%.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР