Доналд Тръмп продължава президентската си кампания на границата с Мексико,

...
Доналд Тръмп продължава президентската си кампания на границата с Мексико,
Коментари Харесай

Тръмп срещу мигрантите

Доналд Тръмп продължава президентската си акция на границата с Мексико, която ще посети в неделя, стремейки се да ускори антимиграционната си политика, която бе признак на първия му мандат в Белия дом. През последните седмици някогашният президент ускори предизборната си изразителност до крайни равнища, предупреждавайки, че мигрантите без документи „ тровят кръвта на нашата страна “ и заклеймявайки политическите си съперници като „ паразити “.

Тръмп възнамерява да посети границата сред Тексас и Мексико в неделя с губернатора Грег Абът, съидейник и също бранител на строгите имиграционни ограничения. Законодателният орган на Тексас неотдавна одобри законопроект, който ще направи влизането в щата без документи закононарушение, наказуемо с до две години затвор - или до 20 години, в случай че лицето откаже да напусне Съединени американски щати. Законопроектът ще разреши на чиновниците в Тексас да арестуват всеки, за който считат, че е в щата без подобаващи документи - пълномощие, с което съгласно критиците сигурно ще се злоупотребява. Абът даде обещание да подпише закона.

Кампанията на Тръмп даде ясно да се разбере, че в случай че бъде избран отново, той ще предприеме строги лични репресии против лицата без документи, в това число основаване на големи лагери за задържане и всеобщи депортации.

Тексас е благонадежден закостенял бастион за Тръмп, който има голяма преднина както там, по този начин и в цялата страна пред противниците си републиканци. Тръмп и Абът упрекват президента Джо Байдън за актуалната мигрантска рецесия, защото хиляди хора се вливат в страната от латиноамериканските страни, обхванати от престъпност, беднотия и принуждение.

Начинът, по който Байдън се оправя с рецесията, може да изиграе значима роля в изборите през 2024 година Президентът се срещна в петък с мексиканския си сътрудник Андрес Мануел Лопес Обрадор в коридорите на форума за Азиатско-тихоокеанско икономическо съдействие (АПЕК) в Сан Франциско и благодари на мексиканския водач за неговото „ съдействие “ във връзка с мигрантската рецесия. Лопес Обрадор на собствен ред благодари на Байдън, че е първият президент, „ който не е изграждал стени “. Но мексиканският водач разкритикува законопроекта за границата на Тексас, като сподели, че това ще докара до делене на фамилиите, дискриминация и расова поляризация. Правозащитни групи също остро нападнаха законопроекта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР