Доналд Тръмп получи забрана да прави бизнес в Ню Йорк

...
Доналд Тръмп получи забрана да прави бизнес в Ню Йорк
Коментари Харесай

Забраниха на Тръмп да прави бизнес в Ню Йорк

Доналд Тръмп получи възбрана да прави бизнес в Ню Йорк в продължение на три години и беше наказан да заплати 354 млн. $ за неистина за благосъстоянието си, само че в заповедта на съдията липсваше по-ранно решение за разформироване на всички компании, които милиардерът има в щата, съобщи Bloomberg TV Bulgaria.

В неочакван ход съдията Артър Енгорон промени свое по-ранно решение в петък, когато наложи санкции по делото за машинация, отменяйки предходното си решение и оставяйки контрола на Тръмп върху неговата империя в Ню Йорк значително недокоснат - към този момент. Вместо това съдията сподели, че всяко решение за насилствени продажби ще зависи от това какво научават двама назначени наблюдаващи за обособените бизнеси на Тръмп.

Още през септември съдията подреди анулирането на всички бизнес лицензи на Trump Organisation LLC в Ню Йорк, откакто заключи преди процеса, че Тръмп е виновен за десетилетия на измами, както се твърди от страната в правосъдно дело. Това можеше да докара до комплициран развой на разпродажба, който заплашваше да разкрие мрачни частни бизнеси на Тръмп.

Тръмп би могъл да се бори с анулирането на бизнес лицензите си, изключително откакто основният прокурор на Ню Йорк в никакъв случай не е изискал това. Правни специалисти споделят, че заповедта на Енгорон от септември оприличава решението на корпоративно смъртно наказване, заплашвайки контрола на Тръмп върху парцели като Trump Tower, 72-етажната постройка на 40 Wall Street и Trump National Golf Club.

Бизнесът на Тръмп включва стотици субекти под шапката на Trump Organization. Около половината от цената на портфолиото от недвижими парцели на Тръмп, на стойност към 1,5 милиарда $, се намира в щата Ню Йорк, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg.

Въпреки че на предприятията ще бъде позволено да продължат да работят, Енгорон сподели, че ще разчита на двама външни надзорници, с цел да следят „ съществени действия, които могат да доведат до измами “. Съдията сподели, че може да възобнови апела си за „ преструктуриране и евентуално разформироване “ въз основа на „ основни доказателства “. Това значи, че към момента има риск от насилствена продажба на активи в бъдеще за Тръмп, в случай че Енгорон промени решението си.

Промяната на мнението на съдията пристигна, защото правни специалисти предвидиха, че някогашният президент ще има солидни учредения за обжалване, в случай че заповедта за разформироване беше останала. Сега дори и Тръмп да апелира санкцията, съдът ще има доста по-малко учредения да прегледа и почете жалбата му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР