Доналд Тръмп остава единственият значим кандидат за президентската номинация на

...
Доналд Тръмп остава единственият значим кандидат за президентската номинация на
Коментари Харесай

Тръм и Байдън с победи на Супервторника, Ники Хейли се отказа от надпреварата

Доналд Тръмп остава единственият важен претендент за президентската номинация на Републиканската партия, откакто някогашната непрекъсната представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли се отхвърли от конкуренцията, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Хейли, някогашна губернаторка на Южна Каролина и непрекъснат представител на Съединени американски щати при Организация на обединените нации по време на ръководството на Тръмп, разгласи това в тирада в Чарлстън през днешния ден - ден след Супервторника, когато Тръмп я победи изрично в 14 от 15-те съревнования на Републиканската партия.

" Дойде време да приключа акцията си ", сподели Хейли. " Не скърбя за това ", добави тя.

Що се отнася до демократите, президентът Джо Байдън завоюва първите първоначални избори на партията.

Кои са главните претенденти в конкуренцията за президентските номинации?

Бившият президент разгласи началото на третата си акция за Белия дом на 15 ноември в имението си " Мар а Лаго ", с което принуди Републиканската партия да реши дали да одобри един претендент, чийто отвод да признае провалянето си през 2020 година, провокира офанзива против Капитолия.

Фаворитът на Републиканската партия продължава да е доста известен измежду членовете ѝ, макар че влезе в историята като първият американски президент с два импийчмънта.

През март Тръмп стана първият някогашен президент на Съединени американски щати, против който бяха повдигнати обвинявания в 34 закононарушения, свързани с подправяне на бизнес документи като част от скица за " пазаруване на безмълвие ". Оттогава той бе упрекнат в още 57 закононарушения по три други наказателни каузи.

Президентът Джо Байдън публично разгласи началото на акцията за преизбирането му на 25 април с видео, в което приканва гласоподавателите да му дадат време, с цел да " завърши тази работа “.

В края на възможният му втори мандат Байдън, който е най-старият президент в американската история, ще бъде на 86 години. Това породи някои рецензии, свързани с въпроса дали може да служи на Съединени американски щати дейно. Значим брой гласоподаватели на Демократическата партия дадоха знак, че биха предпочели той да не взе участие в конкуренцията, макар че се чака да завоюва с лекост президентската номинация на демократите.

Конгресменът от Минесота е първият определен демократ, който основава провокации пред номинирането на Байдън. Той разгласи кандидатурата си на 27 октомври.

Въпреки че Филипс възторжено обсипваше Байдън с похвали, 54-годишният конгресмен счита, че демократите се нуждаят от гласовете на по-млади хора, с цел да се избегне кошмарният сюжет, при който Тръмп печели нов президентски мандат.

Филипс е един от най-заможните членове на Конгреса и е наследил от доведения си татко компанията за алкохол " Филипс дистилинг къмпани “. В предишното той е бил неин президент, само че също така е управлявал и компанията за произвеждане на сладолед " Таленти “.

Авторът на бестселъри и юрист, профилиран в областта на екологията, разгласи на 9 октомври, че се отхвърля да бъде претендент за президент на Демократическата партия и стартира самостоятелна акция.

Той е племенник на президента Джон Ф. Кенеди и наследник на основния прокурор Робърт Ф. Кенеди. На 9 април Роберт Ф. Кенеди-младши започва акция с концепцията да се съревновава с Байдън за президентската номинация на демократите. Когато разгласи, че стартира самостоятелна акция, той уточни, че има намерение да притегли на своя страна както гласове на симпатизанти на Байдън, по този начин и на поддръжници на Тръмп.

Кенеди беше една от водещите фигури на придвижването против имунизациите, като специалисти по публично здраве и даже членове на личното му семейство дефинираха работата му като подвеждаща и рискова. През последните години той поддържа връзки с политици от крайната десница.

Джил Стайн е екоактивистка, която взе участие в президентските избори през 2016 година като претендент на трета партия и демократите я упрекнаха, че оказва помощ на Тръмп да завоюва конкуренцията за Белия дом.

На 9 ноември Стайн разгласи, че още веднъж ще се кандидатира за президент под флага на Зелената партия, с цел да предложи " избор на хората отвън провалилата се двупартийна система “.

През 2016-а година тя се изправи против Хилари Клинтън и Тръмп, само че завоюва към 1% от гласовете.

Корнел Уест е напредничав деятел и академик. На 5 октомври той съобщи, че се отхвърля от кандидатурата си за президент под знамето на Зелената партия и че ще взе участие в изборите като самостоятелен претендент.

Уест написа в обществената " Екс “, че претекстът за решението му е да " постави завършек на желязната хватка на ръководещата класа и да обезпечи същинска народна власт ". " Трябва да разкъсаме хватката на двупартийната система и да дадем властта на хората ", добави той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР