Доналд Тръмп и Владимир Путин няма да имат официална среща

...
Доналд Тръмп и Владимир Путин няма да имат официална среща
Коментари Харесай

Извънредно: няма да има официална среща Тръмп-Путин

Доналд Тръмп и Владимир Путин няма да имат публична среща във Виетнам.

Това заяви телевизия Ей Би Си, като цитира прессекретаря на Белия дом Сара Сандърс.

Двамата президенти вземат участие в започващата през днешния ден среща на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС) във виетнамския град Дананг.

В същото време не е изключено Путин и Тръмп да се видят импровизирано.

" Колкото до среща с Путин, тя в никакъв случай не е била потвърждавана и няма да има такава поради несъответствия в графика на двете страни, - съобщи Сандърс малко след идването на Тръмп в Дананг. - Няма публична среща или нещо планувано за двамата. Сега те ще бъдат на едно и също място. Дали ще се сблъскат един с различен и ще си кажат здравей? Наистина е допустимо и евентуално. Но в смисъл на планувана публична среща няма такава в календара и не чакаме да има ", сподели Сандърс.
Вчера от Кремъл оповестиха, че през днешния ден ще има среща сред двамата президенти. От Държавния департамент на Съединени американски щати обаче не потвърдиха информацията. Дипломат номер 1 на Съединени американски щати Рекс Тилърсън единствено съобщи, че срещата се разисква.

Когато излиташе за обиколката си в Азия, Тръмп съобщи на борда на " Еър форс-1 ":

" Мисля, че се чака да се срещнем с Путин, да. "
Такава среща би била следена доста деликатно заради следващото повишаване на напрежението сред Москва и Вашингтон. То е поради редица разногласия, измежду които продължаващият спор в Сирия, нуклеарното противостоене против Северна Корея, новите американски наказания против Русия и продължаващото следствие за възможна интервенция на Кремъл в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

Северна Корея е тематика № 1 за Съединени американски щати
Тръмп даде сигнал, че Северна Корея ще бъде най-важната тематика на възможна среща с Путин. И съобщи, че Съединени американски щати желаят съветският президент да им помогне против КНДР.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че въпреки а няма съгласуван дневен ред на възможна среща на президентите, " явно е, че ще има добра опция за обмяна на отзиви по най-важните въпроси - както интернационалните, по този начин и двустранни ".

Първата среща сред двамата държавни глави бе на 7 юли в Хамбург, Германия. Тогава там се състоя срещата на Г-20. Тръмп и Путин разговаряха между тях в продължение на 2 часа и 15 минути. След формалната вечеря те имаха втора среща, която търпя час.

Преди да се видят онлайн, Тръмп и Путин на няколко пъти организираха телефонни диалози. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР