Доналд Тръмп фактически вече е спечелил първичните избори на републиканците,

...
Доналд Тръмп фактически вече е спечелил първичните избори на републиканците,
Коментари Харесай

Le Figaro каза какво ще се случи при втори мандат на Тръмп

Доналд Тръмп в действителност към този момент е спечелил първичните избори на републиканците, преди те даже да стартират, написа колумнистът на Le Figaro Никола Бавере, представен от " Фокус ". И даже в случай че анкетите би трябвало да се третират внимателно година преди изборите, те към момента демонстрират, че той печели против Джо Байдън.

Резултатите от президентството на Джо Байдън наподобяват положителни: промяна на икономическия модел, възобновяване на софтуерното и стратегическо водачество и въздържане на Китай, Русия и Иран. Потенциалният стопански напредък е достигнал 2,1%, инфлацията е понижена до 3,2%, безработицата остава 3,8%, има приток на непознат капитал. Съединени американски щати съживиха своите съюзи като НАТО.

Но в това време спешните феномени са доста по-силни. Очакваната дълготрайност на живота спадна до 76,1 години заради несъразмерната приложимост на опиати и принуждение с оръжие. Инфлацията понижи приходите и спестяванията на американците.

Обществото е фрагментирано и поляризирано заради културната война, която стана изключително забележима в метода, по който американците гледат на обстановката в Близкия Изток.

Умората от поддръжката на Украйна в този момент върви ръка за ръка с битката против незаконната имиграция. Непопулярността на Джо Байдън и терзанията по отношение на неговата възраст и здравословно положение контрастират с голямата поддръжка на Доналд Тръмп от над 20% от гласоподавателите. И това е макар щурма на Капитолия от неговите последователи през 2021 година

Ако Доналд Тръмп завоюва изборите през 2024 година, " това ще значи не смяна, а гражданска война за Съединените щати и за целия свят “, написа създателят на публикацията.

Победата на Доналд Тръмп през 2016 година беше изненада за всички, в това число и за самия него, отбелязва журналистът. Тогава той беше изправен пред система на контроли и противовеси, против него имаше правораздаване и медии, а началото на пандемията беше по време на неговия мандат.

Днес всичко е друго, написа създателят. Доналд Тръмп управлява Републиканската партия. Той има болшинство във Върховния съд и управлява правосъдната власт.

Той се готви да прочисти държавното управление и коренно да трансформира Съединените щати. Той има намерение да спре правосъдните каузи против себе си и да заведе каузи против тези, които са го преследвали.

Той възнамерява да постави завършек на независимостта на федералните организации, в това число ФБР, и да ги подчини на директната си власт. Той желае да уволни държавни чиновници от кариерата и да ги размени с деятели.

На икономическия фронт ще стартира нова вълна от данъчни облекчения и регулации за бизнеса и екологичният преход ще спре. Съединени американски щати ще се отдръпват от Европа и Близкия изток и ще слагат под въпрос съюзите си, в това число НАТО, с цел да се съсредоточат върху съперничеството с Китай и битката с незаконната имиграция.

" Така че второто президентство на Тръмп ще бъде земетресение ". Държавите ще престанат да бъдат демокрации, а преходът към последователен протекционизъм ще докара до срив на търговията и световните заплащания.

Солидарността на Тръмп с другите властнически водачи ще даде мощ на властническите империи и те ще се възползват от това, написа журналистът. Украйна, както и балтийските страни, Полша и Молдова ще бъдат в огромна заплаха.

Както сподели първият мандат на Тръмп, неговото ръководство може и да е позитивно за стопанската система на Съединени американски щати, само че ще означи отклоняване от демокрацията.

" Това ще унищожи тяхната мощ и техния имидж; това би било злополука за свободата в света “, написа Никола Бавере.

Той показва вяра, че разсъдъкът в последна сметка ще балансира гнева и негодуванието на американците. А европейците би трябвало да вземат ориста си в свои ръце и да се погрижат за инструментите, с цел да защитят своята цивилизация, метода си на живот и свободата си, приключва коментаторът на Le Figaro./блиц

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР