Домовете на санкционираните руски олигарси могат да се използват за

...
Домовете на санкционираните руски олигарси могат да се използват за
Коментари Харесай

Великобритания може да използва имотите на руските олигарси за настаняване не бежанци от Украйна

Домовете на глобените съветски олигарси могат да се употребяват за настаняване на бежанци от войната в Украйна, споделя върховен министър на Обединеното кралство.

Говорейки пред Би Би Си, държавният секретар Майкъл Гоув сподели: „ Искам да проучим вид, който би ни разрешил да използваме за филантропични и други цели домовете и парцелите на глобени лица, до момента в който те са под наказания. Юридическият предел е много висок и ние не приказваме за непрекъсната конфискация. Но ние споделяме: „ Вие сте глобени, вие подкрепяте Путин, този дом е тук, нямате право да го употребявате или да печелите от него... Ако можем да го използваме, с цел да помогнем на другите, дано създадем това”.

Той добави, че държавното управление желае да ускори актуалните ограничения, които не разрешават на олигарсите единствено да продават домовете си в Обединеното кралство, без да живеят в тях. „ Ако вашето благосъстояние и въздействие се употребяват, с цел да подкрепите Путин, като се има поради това, което той прави, тогава се опасявам, че би трябвало да понесете следствията “, сподели той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР