Домовете на руски олигарси в Обединеното кралство могат да бъдат

...
Домовете на руски олигарси в Обединеното кралство могат да бъдат
Коментари Харесай

Лондон обмисля да настанява украински бежанци в имоти на руски олигарси

Домовете на съветски олигарси в Обединеното кралство могат да бъдат употребявани за настаняване на украински бежанци, съобщи английският министър Майкъл Гоув.

След като по-рано през днешния ден бе оповестена нова скица „ Дом за Украйна “ за банкет на украински бежанци, която приканва британците да позволяват в домовете си бягащи от спора за най-малко шест месеца против заплащане от 350 паунда на месец, по-късно в изявление за Би Би Си министърът за равнене на стандарта на живот Майкъл Гоув сподели, че би желал да види в деяние и друга скица, която ще разреши потреблението на недвижимото имущество на глобените олигарси за филантропични и други цели.

Това ще е сложен въпрос от чисто правна позиция и не става дума за непрекъснато конфискуване на тези парцели, посочи Гоув, само че в случай, че върху даден съветски жител са наложени наказания и поддържа Путин, той няма право да употребява дома си или да прави облага от това, тъй че държавното управление може да го употребява, с цел да помогне на нуждаещите се от заслон.

Според наложените наказания олигарсите нямат право да продават домовете си на Острова. Същото се отнася и за притежателя на футболен клуб Челси Роман Абрамович.

На въпрос подготвен ли е да пусне украински бежанци в дома си Гоув отговори утвърдително. Правителството обаче е остро подложено на критика по въпроса за бежанците, тъй като макар всички положителни планове и приказки, тежкият визов режим стопира украинците и досега са издадени единствено малко над 1 000 визи при подадени десетки хиляди молби.

ТЕМА преди 40 минути 1799 преди 2 часа 1532 преди 2 часа 876
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР