Домове за деца и възрастни в неравностойно положение да имат

...
Домове за деца и възрастни в неравностойно положение да имат
Коментари Харесай

Домовете за деца и възрастни да имат специален статут на закрила

Домове за деца и възрастни в неравностойно състояние да имат специфичен статут на протекция - за това настояха в националния пресклуб на Българска телеграфна агенция представители на Национална мрежа за децата, на Национална пациентска организация и други, сплотяващи десетки организации.

Причината за настояването е навлизане и разтрошаване на центъра за работа с деца с аутизъм в Плевен. Центърът е разрушен в края на август.

Представителите на организациите изричат подозрение, че зад вандалския акт стоят строителни компании, които желаят да извършат ремонта на постройката на центъра. Ремонтните действия се правят единствено с дарителски средства, които не са доста, сподели Владислава Цолова от съдружие " Аутизъм през днешния ден ".

" В момента заместник-председателят на сдружението прави ремонт самичък на част от разрушените пространства ", добави тя.

Държавната организация за протекция на детето е подготвена да инициира законодателни промени за инкриминиране на сходни похищения, сподели заместник-председателят на институцията Валери Йорданов.

" Центърът в Плевен ще отвори порти в края на септември ", увери Цолова и уточни, че стартира работа с 20 деца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР