Доминик Тийм се класира за първи път на финал на

...
Доминик Тийм се класира за първи път на финал на
Коментари Харесай

Тийм се пребори с Раонич и излиза срещу Федерер във финала на Индиън Уелс

Доминик Тийм се класира за първи път на край на мощния тенис шампионат от сериите Мастърс 100 в Индиън Уелс след трагичен триумф над Милош Раонич в три сета – в обособените елементи 7-6 (3), 6-7 (3), 6-4. Двубоят стартира с превъзходство на сервиращите, като разумно в последна сметка се доближи до тайбрек. В дългия гейм Тийм бе по-добрият от двамата и след 7-3 точки поведе в резултата.

Във втората част функциите се размениха, като още веднъж нямаше пробиви и се доближи до финален 13-и гейм. Този път канадецът се оправи с напрежението и след 7-3 се завърна в срещата. В решителния сет австриецът проби подаването на Раонич в петия гейм и не позволи рибрейк до края на дуела, с цел да запише първия си триумф в съперничеството сред двамата след две следващи загуби.

На финала на първия шампионат от сериите Мастърс 1000 през календарната 2019 година той ще се изправи против швейцарския маестро Роджър Федерер. 37-годишният деец продължи към разногласието за купата, откакто Рафаел Надал не излезе за конфликта посред им заради травма на коляното. Испанецът почувства проблем в дясното коляното по време на мача си с Карен Хачанов и не съумя да се възвърне в точния момент за 39-ия мач сред него и швейцареца.

Федерер ще се бори за своята рекордна шеста купа в калифорнийската пустиня и общо 101 в кариерата, като през предходната година загуби трагично в разногласието за трофея от Хуан Мартин дел Потро. За Тийм това е първи край в Индиън Уелс, а статистиката в директните дуели сред двамата демонстрира цялостно тъждество – по два триумфа за всеки, като за последно Федерер победи на финалите в Лондон след 6-2, 6-3. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР