Доминик Тийм претърпя злощастна травма през миналия юни, когато нарани

...
Доминик Тийм претърпя злощастна травма през миналия юни, когато нарани
Коментари Харесай

След 9 месеца извън корта: Тийм се завърна със загуба от световния номер 228

Доминик Тийм претърпя злополучна контузия през предишния юни, когато нарани китката на играещата си ръка по време на шампионата в Майорка и тогава даже имаше очаквания, че австриецът би могъл да се завърне за Уимбълдън, който започваше единствено след по-малко от две седмици. Оказа се обаче, че става въпрос за сериозна травма и Доминатора мина през 9-месечен интервал на рехабилитация, с цел да се завърне през днешния ден на Чаланджъра в Марбея.

Липсата на игрова процедура обаче се оказа пагубна за поставения под номер едно, който позволи проваляне на старта от аржентинеца Педро Качин. Световният номер 228 оползотвори по-добре възможностите пред себе си и съумя да се наложи с крайното 6:4 6:4. Така Тийм ще би трябвало да изчака за първата си победа през сезона, като към този момент се чака някогашният номер три да се появи още веднъж в игра за Мастърса в Монте Карло, чието начало ще бъде обещано на 11 април.

Водачът в схемата въобще не можеше да откри своя темп в началните минути и на бърза ръка изостана с 0:5 гейма. Бившият първенец на US Open пропусна четири шанса за пробив, до момента в който новобранецът беше изцяло непогрешим при двете си благоприятни условия. Тийм въпреки всичко сподели известни проблясъци, с цел да понижи изоставането си до 3:5 и даже напълно умерено можеше да сервира за цялостен паритет в резултата, единствено че южноамериканецът показва здрави нерви и се поздрави с триумфа в откриващия сет.

Втората част още веднъж стартира с превъзходство на непоставения състезател, който незабавно отмъкна подаването на именития си противник и този път впечатли със доста по-качествено показване на начален удар, което му разреши да поддържа преднината си до самия край и да реализира най-гръмката победа в кариерата си до момента.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР