Доминацията в тениса на сестрите Уилямс в последния четвърт век

...
Доминацията в тениса на сестрите Уилямс в последния четвърт век
Коментари Харесай

За последно заедно на корта: Сестри Уилямс с първа загуба от 25 години на старта в Шлема

Доминацията в тениса на сестрите Уилямс в последния четвърт век едва ли елементарно ще бъде забравено скоро, като още по-впечатляващото в тяхната епоха беше, че с изключение на с безчет оценки на сингъл, Серина и Винъс оставят завещание и при двойките, където завоюваха цели 14 трофеи от Шлема. С това си достижение именитите американки се подреждат на второ място при най-успешните тандеми в историята на тениса и откакто за последно ги видяхме дружно на корта през 2018-та на Ролан Гарос, то те сплотиха сили на тазгодишния US Open, с цел да изиграят бенефисния си мач на двойки пред родна аудитория. На старта в Ню Йорк жребият срещна сестрите с чешкото дуо формирано от 18-годишната Линда Носкова и ветеранката Луцие Храдецка, които за жалост на хилядите почитатели по трибуните, надиграха в поредни сетове локалните любимки и ги изпратиха с аплодисменти след борба траяла над два часа - 7:6(5) 6:4.

В типичния жанр на двойковите мачове забавните моменти отсъстваха на старта на дуела, до момента в който публиката бурно поддържаше двете митове при всяка извоювана точка. Първите съмнения на начален удар пристигнаха за европейките, които трябваше да отразяват брейкбол рано в срещата, а след това при начален удар на Носкова в десетия гейм сестрите оказаха сериозен напън и бяха безпощадни пред разкрилите им се шансове на мрежата, само че със забележителна психическа резистентност поради нежната си възраст тийнейджърката сервира повече от чудесно и изпрати началната част в тайбрек. Там самодейността се менеше сред двете страни на мрежата, като трибуните изглеждаха подготвени да избухнат, когато американките осъществиха минипробив за 4:3, само че последва светкавична ответна реакция на 37-годишната Храдецка, която показва забележителни умения в размените на висока скорост и дружно с младата състезателка причислиха откриващия сет към актива си.

В началото на втората част наблюдавахме и дебютните усложнения на личен сервис за тим Уилямс, откакто Винъс неколкократно сбърка волета във значими моменти и чешкото дуо излезе с пробив задатък за 3:0. Силните мигове за Носкова на корта продължиха и тя опитваше чести самоинициативи, залагайки повече на мощ в сравнение с акуратност в ударите си, което не лиши доста време на домакинския тандем, преди те да обезвреждат стила на съперничките и след два отразени брейкбола, то те отмъкнаха подаването на Храдецка от обстановка 40:0, а с това паритетът още веднъж се завърна на респект - 4:4.

Посредством своебразното си завръщане в резултата и невероятната поддръжка на публиката упованията към сестрите се покачиха и те даже изглеждаха като любимците за крайния триумф, само че следващата доза грешки в сервис гейма на Серина се оказа с решаващо значение и чехкините нанесоха първо проваляне на тим Уилямс в откриващия кръг на Голям шлем от 25 години насам, освен това пристигнало пред погледите на над 20 000 американци по трибуните на препълнения,,Артър Аш Стейдиъм "

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР