Домът за деца, лишени от родителски грижа, Княгиня Мария-Луиза в

...
Домът за деца, лишени от родителски грижа, Княгиня Мария-Луиза в
Коментари Харесай

Закриват дома за деца, лишени от родителска грижа Княгиня Мария-Луиза

Домът за деца, лишени от наставнически грижа, " Княгиня Мария-Луиза " в Пловдив ще бъде закрит, а на негово място ще бъде основан нов Комплекс за обществени услуги. Това заяви в утринния блок на Българска национална телевизия 2 Веселина Ботева - шеф на дирекция " Социална политика " в Община Пловдив. Промяната ще бъде гласувана на следващия ден на сесия на Общинския съвет.

Пловдив

Част от 60-те деца, които сега са настанение в дома, ще останат там и ще употребяват новите обществени услуги, а други ще бъдат върнати в фамилна среда.
Веселина Ботева - шеф на Дирекция " Социална политика " в Община Пловдив: " Процесът на деинституционализация би трябвало да приключи 2020-а година. Това е закриване на всички домове за деца и профилирани институции и на тези деца да им бъде препоръчана една грижа в фамилна среда. На мястото на дома " Мария Луиза " предлагаме да бъдат разкрити три нови обществени услуги. Два центъра за настаняване от фамилен вид, това са предпазени пространства, сходни на фамилна среда и едно преходно жилище за осем младежи. Самата форма на грижа в Центъра за настаняване от фамилен вид подготвя децата в действителност да бъдат приучавани да се грижат за себе си, да им се основават привички като във фамилна среда, т.е. да бъдат готови след излизането от обществената услуга за действителния живот.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР