Домът на онези, които посрещат гостите си с домашно приготвена

...
Домът на онези, които посрещат гостите си с домашно приготвена
Коментари Харесай

Торта с домашен крем, банан и шоколад

Домът на тези, които посрещат гостите си с домашно приготвена торта, постоянно ще бъде цялостен с правилни другари и забавление

Необходими Продукти

За блата


● яйца - 6 бр.
● захар - 1 ½ ч.ч.
● брашно - 2 ч.ч.
● ванилия
● бакпулвер

За крема


● прясно мляко - 1 л
● яйца - 4 бр.
● захар - 1 ½ ч.ч.
● брашно - 4 с.л. цялостни
● ванилия

За декорация


● банани - 2 бр.
● течен шоколад - 200 г ( може и повече )
● шоколадови пръчици - или настърган шоколад

Начин на подготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта и ванилията. Пресейте брашното и прибавете към него бакпулвера. Сипете го към яйцата с непрестанно бъркане до приемане на хомогенна примес.

Разделете готовото тесто на две за два блата. Изсипете в намазнена тава, покрита с хартия за печене и печете в авансово загрята фурна на 200 градуса. Печете за към 7-8 мин. Блатовете са тънки и бързо стават.

Домашен крем

Разбийте яйцата със захарта, ванилията, 250 мл. от прясното мляко и брашното. Оставете встрани. В тенджера сипете останалото мляко и когато заври, сипете на тънка бликам яйчната примес, като непрестанно бъркате с дървена лъжица.

Нарежете бананите на кръгчета. В подобаващ поднос сложете единия блат и благодарение на нож направете сечения по него към 1 см. Поставете в тях кръгчетата банан по този начин, че да се скрият в блата. Намажете с половината течен шоколад и покрийте с домакински крем.

Повторете и с втория блат, като намажете и страните на тортата с него. Поръсете с шоколадови пръчици или настърган шоколад и охладете за няколко часа в ледник, с цел да поеме тортата от аромата на банан, шоколада и крема.

Изисква се експедитивност за приготвянето на тортата, тъй като домашният крем бързо хваща коричка и не може да се разнесе отмерено.

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР