Домашно направеният компактен компютър, който ви показваме, се нарича Penkesu

...
Домашно направеният компактен компютър, който ви показваме, се нарича Penkesu
Коментари Харесай

Направи си сам: Миниатюрен лаптоп

Домашно направеният стилен компютър, който ви демонстрираме, се назовава Penkesu Computer, в ретро жанр е и е планиран и създаден от софтуерния запалянко Пенк Чен. От предоставените данни излиза наяве, че ръчно направеното устройство е основано на платформата Raspberry Pi Zero 2W, оборудвано с широкоекранен сензорен екран и 48-клавишна клавиатура.
`Направи

Според създателя на плана, Penkesu Computer не е предопределен за комерсиална приложимост и той разгласява всички указания за произвеждане и сглобяване в общественото пространство на платформата GitHub.

Компютърът Penkesu работи със 7.9-инчов екран с резолюция 400x1280 пиксела и с механична клавиатура с 48 клавиша. Другото забавно е, че множеството от съставените елементи на устройството са направени благодарение на 3D щемпел. Клавиатурата и дисплеят Koda са свързани благодарение на модифицирани панти от Gameboy Advance SP и с HDMI кабел.
`Направи

Вътрешната електроника на Penkesu Computer е сведена до най-малко и се състои единствено от 3 съставния елемент: 2W Raspberry Pi Zero, Adafruit PowerBoost 1000C и 3.7V литиево-полимерна батерия. Процесорът в компютъра е четириядрен ARM Cortex-A53 с тактова периодичност 1GHz, а RAM паметта е 512MB.

Описанието не показва софтуера, който работи на компютъра. На демонстрационните фотоси обаче можете да видите графичния интерфейс на основаната на Linux операционна система Raspberry Pi, което значи, че можете да стартирате всички съвместими операционни системи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР