Домашните любимци внасят много настроение и любов у дома, но

...
Домашните любимци внасят много настроение и любов у дома, но
Коментари Харесай

Как да поддържате климатиците, ако имате домашни любимци

Домашните любимци внасят доста въодушевление и обич вкъщи, само че съжителството с тях постанова някои промени. Необходими са спомагателни грижи за пространството, с цел да може то да бъде чисто и безвредно за цялото семейство. В това число влиза поддръжката на климатика. Кучетата и котките отделят четина и пърхот, които един път попаднали във филтъра на машината, могат да имат отрицателни последици. За да не се случва това, ще ви помогнем с няколко съвета от експерти.

Сменяйте филтрите на климатика по-често

Няма да ви лъжем, когато си вземете домакински любим, ще ви се наложи да сменяте филтрите на климатика по-често от нормалното. Съветваме ви да им вършиме профилактика всяка седмица. Почиствайте ги постоянно, а когато забележите, че са отвън кондиция, преминете към нови. Това ще обезпечи добра циркулация на въздуха от едното към другото тяло и ще помогне на машината да действа оптимално. В същото време въздухът в помещението постоянно ще е пресен и чист.

Известно е, че модерните системи са проектирани с първокачествена филтрираща система, способна да отстранява всевъзможни замърсявания от въздуха. Отличен образец за това са, които се оферират с безвъзмезден монтаж на уеб страницата. Техните модели употребяват ултра фини керамични частици, които имат антибактериален, окисляващ и абсорбиращ резултат. В резултат на това филтрите имат силата освен да разлагат миризми, само че и да ароматизират въздуха.

Истината обаче е, че колкото и невероятна да е една климатична система, тя изисква поддръжка, с цел да може да работи дейно и да дава отговор на потребностите на потребителите.

В този ред на мисли, макар че днешните инверторни и хиперинверторни технологии разполагат със специфични йонизиращи филтри, те към момента не са толкоз положителни в елиминирането на пърхот. А той е постоянно срещано събитие при домашните любимци. Затова вярната грижа за електроуреда би трябвало да бъде приоритет, в случай че желаете да получавате качествена услуга.
 Klimatici.bg
Възползвайте се от смарт ръководството, когато не сте си у дома

Инверторните технологии разполагат с редица преимущества, като едно от тях е Wi-Fi ръководството. С негова помощ можете да настройвате температурата на въздуха от разстояние, тъй че тя да дава отговор на потребностите на семейството по всяко едно време.

Това е отлична опция за притежателите на домашни любимци. Дори да забравите да зададете мечтаните настройки преди излизане, няма потребност да се притеснявате, че четириногите ви другари ще бъдат изложени на огромни крайности в температурата. С помощта на интелигентната система можете да сменяте режима на работа и да регулирате температурата в придвижване, както сметнете за добре.

Имайте поради, че животните умеят да се приспособяват към по-голям диапазон на температура, по тази причина до момента в който сте на открито, умерено можете да оставите климатика на 18 градуса през зимата и надлежно 26 през лятото.

От първостепенно значение е да се уверите, че животинките имат вода и сянка. По този метод те ще бъдат в сигурност, до момента в който отсъствате от вкъщи, даже и да нямате климатик.

Поддържайте козината на домашния любим

За феновете на кучета е изключително значимо да се грижат за хигиената на четириногото, като поддържат козината му с четка и гребен. Както знаете, кучетата се скубят и това може да трансформира дома ви в неособено прелестно място за живеене.

Чрез постоянното къпане и потреблението на специфични за задачата четки ще намалите отделянето на четина по пода и мебелите. Освен това ще премахнете разнообразни субстанции, които се натрупват върху козината на кучето през целия ден. Те могат да доведат до алергични реакции. Ако имате дългокосместа порода куче, обмислете да го водите на коафьор.

Независимо какъв брой постоянно къпете домашния си любим, старайте се да го решете навън всеки ден (на терасата или в двора).

Минавайте стаите с прахосмукачка постоянно

Когато имате домакински любим с четина, отговорностите неизбежно се усилват. Препоръчително е да почиствате дома си с прахосмукачка всекидневно, с цел да не позволявате на козината да се натрупва и популяризира из жилището. Рано или късно те доближават до филтъра на климатика и могат да повлияят на успеваемостта му.

Правете годишна профилактика на климатика

Тази стъпка е годна за всички консуматори на климатици, само че има очебийно значима роля за хората с кучета и котки. Годишната диагностика на климатичната система обезпечава оптималното действие на вашия електроуред. Освен че може да ви спести съществени проблеми, тя ще удължи живота на машината.

Собствениците на домашни любимци биха могли да срещат проблеми с климатика поради циркулацията на косми в системата, по тази причина се предлага да почиствате въздуховодите и каналите от време на време. Най-добрият вид е да извикате оторизирани техници, които да се заемат със задачата. Те знаят какви стъпки би трябвало да се подхващат.

Пазете външното тяло от допир с домашните любимци

И последно, само че не на последно място, не позволявайте достъп на четириногите до външното тяло. За задачата би трябвало да поставите някаква бариера, тъй че кучетата или котките да не могат да стигат до машината. Така ще се погрижите за сигурността и на двете страни. Не забравяйте да осигурите задоволително пространство към устройството, с цел да може въздухът да циркулира свободно до него.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР