Домашната ракия е хубава, но може да ви коства и

...
Домашната ракия е хубава, но може да ви коства и
Коментари Харесай

Внимание: Първакът от казана може да ви вкара в гроба

Домашната ракия е хубава, само че може да ви коства и живота. Става дума за по този начин наречения първак, който може да аргументи съществени увреждания на организма и даже да докара до гибел, предизвестяват токсиколози. Първата ракия, която изтича от казана, освен че е токсичен за пиянство, само че е нездравословен даже за масажи. Отровата му прониква даже през кожата.
Между пиенето и гибелта минават не по-малко от два часа, от време на време тя настава и след 10. През това време деянията са гадене, повръщане, рухване на кръвното налягане, допустима е и кома, написа " Монитор ".

Не единствено въпросният първак, само че и ракията може да бъде рискова, в случай че стопанинът на казана е решил да спести от хубавия материал и постави в него изгнили плодове, каквито към този момент има в обилие след дъждовете, да прибави остарели компоти и мухлясали сладка, и като похлупак да не си направи труда да почисти кайсиите и сливите от костилките.

При ферментацията костилките отделят рисковата за индивида циановодородна киселина. Тя блокира дишането.

Другата заплаха, която крие домашната ракия, е, че някои от казаните за варене отделят тежки метали, тъй като се почистват с химикали и спояват с химически лепила. Освен това всеки алкохол над 40 градуса крие опасности.

И това е забавно: Коктейлите - злополучие за организма - Четете още на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to

Освен това домашните казани нямат така наречен степен на делене, която оптимално да отдели метиловия алкохол и тежките алкохоли от ферментацията. Тези алкохоли, погълнати в по-голямо количество, основават замайване, близо до наркотичното, само че могат и да имат доста по-тежки прояви, като невропатологични и невротоксични дейности.

Точно по тази причина ферментирали плодове, остаряла зимнина и костилки не трябва да се поставят.

Метиловият алкохол пък може да повреди очния и слуховия нерв, да порази мозъка и даже да аргументи гибел. Проблемен е етилацетатът, който се получава, когато производителят пропусне момента на варене и остави плодове да ферментират повече време, при което те се трансформират в оцет. Така при варенето на джибрите оцетната киселина се свързва с етиловия алкохол до приемането на въпросния етилацетат.

Това вещество се всмуква в черния дроб и нарушава мастния продан на организма, което в последна сметка води до цироза.

Алкохолът менте докарва стерилитет при мъжете
Повече от половината мъже, които постоянно пият алкохол менте страдат от стерилитет, предизвестяват експерти по репродуктивно здраве. В някои случаи обаче се раждат деца, само че те са с увреждания най-често на черния дроб и очите.
Медиците предизвестяват, че риск в алкохолът менте са изкуствените оцветители и аромати, които се поставят в него, с цел да се докара на аромат и тип.

Фалшивият алкохол не може да бъде разпознат без лабораторен разбор.
Единственият метод е хората да внимават какво пият и да не купуват ракии без етикет от инцидентни хора, предизвестяват тосиколози.
Всяка година жертвите му са сред 5 и 7. Десетки са натровените и детосикирани в лечебните заведения.

Две огромни отравяния с метилов алкохол им в България. Едното е през 1944 година, когато в страната на влиза руската войска. Десетки червеноармейци се натравят с метилалкохол в Бургас. Второто е през 70-те години в Русе. Тогава също се отравят няколко фамилии след запой с откраднат метилов алкохол от фабрика за бои за обувки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР