Домашен арест за двамата полицаи, задържани за подкуп на ГКПП-Гюешево

...
Домашен арест за двамата полицаи, задържани за подкуп на ГКПП-Гюешево
Коментари Харесай

Домашен арест задържаните за подкуп на ГКПП Гюешево

Домашен арест за двамата служители на реда, арестувани за рушвет на ГКПП- " Гюешево " постанови състав на Окръжен съд – Кюстендил. Далите подкупа от 150 евро двама албанци обаче остават с ограничения за неотклонение " Задържане под стража ". Съдебното съвещание беше при закрити врата поради класифицирана информация.

Случаят е от  23.03.2024 година, събота, към 23 ч. Граничните служители на реда Г. В. и И. С., са нарушили служебните си отговорности, като трябвало да позволен излизане от България за Република Северна Македония на S.L., без да бъде глобен за превишен престой в страната. И са приели подкупа от 150 евро. Обвиненията са за тежки  престъпления по смисъла на Наказателен кодекс.

Съдът намира, че във връзка с албанските жители е налице и действителна заплаха да извършат друго закононарушение и да се укрият. По отношение на обвинените чиновници на Министерство на вътрешните работи съдът смята, че не може да се направи извод за действителна заплаха от укриване. Двамата имат непрекъснат адрес, на който живеят със фамилиите си, нямат предишни осъждания.

Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – София в 3- дневен период. От отбраната на единия от служителите на реда споделиха, че евентуално се касае за режисура. И.С. е бил извикан изключително в дежурната промяна, с цел да замести собствен сътрудник.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР