Домакинът Русия срази Египет с 3:1 на стадион "Крестовски" в

...
Домакинът Русия срази Египет с 3:1 на стадион "Крестовски" в
Коментари Харесай

Русия е първият осминафиналист на Световното

Домакинът Русия съкруши Египет с 3:1 на стадион "Крестовски " в Санкт Петербург и след втората си поредна победа в група А към този момент може да мисли за осминафиналите на международното състезание по футбол. Автогол в 47-ата минута на Ахмед Фатхи и попадения на Денис Черишев (59) и Артьом Дзюба (62) донесоха триумфа за „ Сборная “. За Черишев това бе трети гол, с който той се изравни с португалеца Кристиано Роналдо отпред в голмайсторската листа. Голямата звезда на „ фараоните “ Мохамед Салах (73-дузпа) вкара първия гол за тях на Мондиала, само че те евентуално ще приключат присъединяване си още след груповата фаза.

Първата част стартира с домашен напън и удар на Головин в 6-ата минута от далечна отдалеченост, само че топката мина около вратата. Постепенно "фараоните " изнесоха играта в по-предни позиции и в 19-ата минута Трезеге насочи рисков фалцов изстрел, след който кълбото мина настрана от вратата на Акинфеев. Три минути по-късно Черишев насочи прекрасен удар от дъгата пред наказателното поле, само че прати топката над гредата. До края на полувремето двата отбора продължиха да играят равностойно, отправяйки единствено неточни удари. Най-близо до гола бе Мохамед Салах, който в 42-ата минута шутира и кълбото мина покрай гредата, написа "Блиц ".

След почивката "Сборная " тотално смачка "фараоните " в границите на 15 минути. В 47-ата минута вратарят Елшенауи боксира след центриране, а по-късно Головин насочи удар и топката рикошира в капитана на "фараоните " Ахмет Фатки, който си означи безразсъден автогол за 1:0. Египтяните отвърнаха в 55-ата минута с удар на Салах, който бе блокиран от Фернандес и се стигна до корнер. Четири минути по-късно Марио Фернандес получи топката от Самедов, финтира Трезеге и откри отлично непокрития Денис Черишев, който от близка отдалеченост вкара третия си гол в шампионата, удвоявайки задатъка на "Сборная " в тази среща - 2:0. С този гол Черишев изравни португалеца Кристиано Роналдо отпред в голмайсторската листа.

В 62-ата минута Дзюба овладя топката на гърди в наказателното поле след дълъг пас, подигра се с няколко бранители и преодоля Елшенауи за 3:0. Десет минути по-късно съдията Касерес уточни бялата точка след намесата на системата за видеоповторения ВАР, която му подсказа, че Зобнин е задържал Салах в наказателното поле. Минутка по-късно пострадалият Мохамед Салах бе решителен от наказателния удар и вкара първия гол за Египет на шампионата - 3:1. В 78-ата минута Мохсен и Кутепов се държаха в наказателното поле, само че този път съдията реши, че няма учредения за дузпа. До края мачът просто се доиграваше и нямаше съществени положения за гол пред двете порти.

След втората си победа Русия има 6 точки и е водач в групата, гледайки решително към осминафиналите на шампионата. Египет остава на дъното без нито една извоювана точка и може да стартира да стяга багажа за връщане вкъщи. В последния кръг "Сборная " играе против Уругвай, а "фараоните " срещат Саудитска Арабия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР