Домакинът на Мондиал 2022 направи революционен за историята си ход.

...
Домакинът на Мондиал 2022 направи революционен за историята си ход.
Коментари Харесай

Катар разреши бира по време на Световното

Домакинът на Мондиал 2022 направи революционен за историята си ход. Катар ще позволи на почитателите, които имат билети за мачовете от идното международно състезание, да си купуват бира.

Това ще бъде допустимо три часа преди първия съдийски сигнал и един час след края на дуелите, само че не и по време на самите срещи.

Официалният сътрудник на шампионата, американската бира " Будвайзер ", ще има извънредното право да продава пивото си за цялата дълготрайност на шампионата в зоните, налични за притежателите на билети към оборудванията, само че не и на самите игрища.

Това ще бъде първото международно състезание, което се организира в мюсюлманска страна със прецизен надзор над алкохола и това основава невиждани до момента проблеми на уредниците. А когато известна марка бира е един от главните спонсори на шампионати по спорт, в който почитателите обичат да пият бира... нещата стават още по-трудни.

" Будвайзер " ще получи позволение да продава бира и в част от главната почитател зона в центъра на столицата на Катар - Доха. Това ще се случва от 18:30 вечерта до 1:00 часа след среднощ по врема на всеки един от 29-те дни на Световното състезание.

Досега на всички извършени шампионати, достъпът до бира бе изцяло свободен и безграничен. Все още няма изясненост каква ще бъде цената на напитката. За информация - една дребна наливна бира на летище " Хамад " в столицата на арабската страна коства $12.

Въпросите по отношение на статутът на алкохолните питиета в страната съпътстват Катар още откогато страната получи семейството на шампионата преди към този момент повече от 10 години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР