Домакинът на Купата на африканските нации Кот д‘Ивоар допусна тежко

...
Домакинът на Купата на африканските нации Кот д‘Ивоар допусна тежко
Коментари Харесай

Погроми в Кот д’Ивоар

Домакинът на Купата на африканските народи Кот д‘Ивоар позволи тежко проваляне с 0:4 от Екваториална Гвинея в последния си мач от груповата фаза.

Крайно разочароващият резултат съвсем несъмнено ще значи завършек на присъединяване на котдивоарците на домакинския конгрес. Последната им вяра да продължат към елиминациите е като един от най-хубавите трети тима.

След агонизираща загуба почитателите на Кот д‘Ивоар вилняха към стадиона. Те изпочупиха стъклата на рейсове. Бяха нанесени проваляне и по здания.

Тежкото проваляне предизвика гнева на локалните последователи, стигайки се до съществени подиуми на принуждение по улиците на града и клюки за офанзива на рейса на “слоновете ”, както е прочут локалният народен отбор, след дуела. Играчите на Кот Д’Ивоар са останали на стадиона часове след дуела от съображения за сигурност и по рекомендация на управляващите, с цел да избегнат сцените на принуждение отвън стадиона. 

Местни медии допълват, че това се отнася и за спечелилите от Екваториална Гвинея, които също е трябвало да останат в съблекалнята си часове наред. 

След триумфа с 2:0 на старта против Гвинея Бисау, котдивоарците паднаха против Нигерия. От групата сигурно излизат нигерийците и Екваториална Гвинея, които заемат първото и второто място.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР