Долната камара на парламента в Чехия отказа да разреши еднополовите

...
Долната камара на парламента в Чехия отказа да разреши еднополовите
Коментари Харесай

Чешкият парламент отхвърли еднополовите бракове

Долната камара на Народното събрание в Чехия отхвърли да позволи еднополовите бракове, само че утвърди към този момент съществуващите по този начин наречените хомосексуални партньорства, съобщи Асошиейтед прес.

Нов законопроект, признат със 123 гласа " за " против 36 " срещу ", също по този начин не разрешава на еднополовите двойки да осиновяват деца, в случай че те не са на един от двамата сътрудници.

Стотици стачкуваха в Атина против еднополовите бракове

Законопроектът към момента следва да бъде одобрен от Сената и от президента Петър Павел, който встъпи в служба предходната година и поддържа еднополовите бракове.

Повечето страни членки на ЕС позволяват еднополовите бракове, отбелязва АП.

В Чехия Народното събрание утвърди през 2006 година закон, допускащ на сътрудници от един и същи пол да живеят в публично записано партньорство и да имат права за заместничество и здравни грижи, сходни на тези на хетеросексуалните фамилни двойки.

Този вид ограничения дават някои от отбраните на обичайния брак, само че мнозина ЛГБТК деятели ги считат за унизителни и предоставящи на представителите на общността статут на хора от второкласен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР