Долната камара на Конгреса в САЩ - Камарата на представителите,

...
Долната камара на Конгреса в САЩ - Камарата на представителите,
Коментари Харесай

Камарата на представителите ще гласува импийчмънт на Тръмп

Долната камара на Конгреса в Съединени американски щати - Камарата на представителите, ще гласоподава по процедурата за импийчмънт на американския президент Доналд Тръмп през днешния ден (18 декември). Очаква се през днешния ден дебатът за импийчмънт на Тръмп да продължи не повече от 6 часа, написа БГНЕС.
Дебатът по законопроекта, който включва импийчмънта на Тръмп, ще се организира през днешния ден в Камарата на представителите и ще продължи не повече от шест часа, след решение от през вчерашния ден вечерта, взето от регулаторния комитет на Камарата след повече от девет часа разискване.
Окончателното гласоподаване за гледането на процедурата в регулаторния комитет на Камарата на представителите приключи без изненади: всички девет демократи от комисията гласоподаваха " за ", а и четиримата републиканци гласоподаваха " срещу ". Припомняме, че демократите държат болшинството в долната камара на Конгреса
Тръмп е упрекнат по два пункта - корист с власт и възпрепятстване на работата на законодателите, по така наречен украинска спекулация. Очаква се болшинството в Камарата да одобри и двете обвинявания.
По-рано през вчерашния ден в дълго шест страници яростно писмо до Нанси Пелоси, Тръмп съобщи, че разполага с по-малко права от тези, които са имали съдените вещици от Салем. Пелоси отговори сбито в Twitter, че това е неуместно.
Същинската процедура за импийчмънт на Тръмп ще стартира в Сената. За да осъди Тръмп и да го в профил от властта, са нужни гласовете на две трети от сенаторите, само че сега републиканците там няма желание да гласоподава против президента. Тръмп изрази вяра за почтен развой в Сената.
В цялата история на Съединени американски щати Камарата на представителите единствено два пъти афишира импийчмънт: на Андрю Джонсън (1868) и Бил Клинтън (1998), като Сенатът оправда и двамата. Тръмп е 45-ият президент на страната и има намерение да бъде избран отново през 2020 година за втори четиригодишен мандат.
Какво съставлява процедурата в елементи - научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР