Долната камара на Британският парламент гласува окончателно закон за блокиране

...
Долната камара на Британският парламент гласува окончателно закон за блокиране
Коментари Харесай

Британските депутати решиха да няма Брекзит без сделка

Долната камара на Британският парламент гласоподава дефинитивно закон за блокиране на Брекзит без договорка. Текстът, който планува отсрочване на развода, в този момент отива за утвърждение в горната камара. Премиерът Борис Джонсън изиска предварителни избори на 15 октомври и се зарече в случай че той е на поста страната да напусне Евросъюза на 31-ви октомври.

 © БГНЕС
Борис Джонсън към този момент беше декларирал, че при положение на проваляне в Камарата на общините, той ще свика предварителни общи избори, тъй като не може да одобри ново отсрочване на Брекзит и че единственият късмет да не се стигне до ново отсрочване, е като се даде на народа да вземе решение.

Ето какво сподели Борис Джонсън след гласуването на законопроекта с 28 гласа:
Борис Джонсън - министър председател на Англия: Г-н Председател, изцяло невероятно е държавното управление да работи в случай че Камарата на представителите отхвърля да одобри всяко негово предложение. Според мен и този кабинет, би трябвало да има избори на 15 октомври и призовавам да се реши кой от нас ще отиде като министър председател на основния Европейски съвет на 17 октомври.
Въпросът в този момент е ще получи ли Борис Джонсън поддръжка за искане си, тъй като това може да стане единствено, в случай че две трети от депутатите гласоподават за него. Това ще стане ясно по-късно, когато приключат дебатите, само че занапред може да се каже, че е доста допустимо министър председателят да претърпи трето проваляне в Камарата на общините, четвърто от през вчерашния ден, когато беше възобновена работата на депутатите.

Причината е че лейбъристите, шотландските националисти и либерал-демократите - най-силно показаните опозиционни партии, избират да следват авансово признатата опозиционна линия - първо законопроектът да се трансформира в закон и по този начин да се подсигурява, че няма да има Брекзит без договорка, а по-късно да се върви към избори.

Проектозаконът в този момент отива за разискване и гласоподаване в Камарата на лордовете.
 Британските депутати гласоподаваха закон за блокиране на Брекзит без договорка Британските депутати гласоподаваха закон за блокиране на Брекзит без договорка
Ще отидат ли британците до урните тъкмо преди Брекзит - отговорът ще стане явен по-късно през днешния ден, в случай че Борис Джонсън внесе предложение за нови избори в па...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР